עוגת יין היא עוגה בחושה קלאסית, שהיתה פופולרית מאוד בעבר. אנחנו מצרפים כאן את מתכון עוגת היין של סבתא בתיה. עוגה בחושה קלאסית, שניתנת לאפיה בתנור וגם בסיר פלא – שיטת אפיה שהיתה נפוצה בקרב הסבתות בעבר. למעשה זו גם עוגת פרווה, להגשה כקינוח לסיום ארוחה בשרים
עוגת יין – המצרכים![מתכון עוגת יין בחושה]()
- 3 ביצים
- 2 כוסות קמח רגיל
- כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 חבילת מרגרינה
- 2 כפיות דבש
- 3 כפיות קקאו
- קורט מלח
- 1/2 כוס יין מתוק
- 1/2 כוס נס קפה (ללא חלב, אם רוצים עוגת פרווה)
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/4 כפית קנמון
מתכון עוגת יין בחושה – אופן ההכנה
- מקציפים את חלבוני הביצה ותוך כדי הקצפה, מוסיפים לאט לאט את הסוכר וממשיכים להקציף את שמתקבלת קצפת יציבה.
- בכלי נפרד מוסיפים לחלמונים את היין וחצי כוס נס קפה.
- ממשיכים לערבב את תערובת החלמונים והיין ומוסיפים את הדבש, הקנמון, ציפורן, קמח ואבקת אפיה וממשיכים לבחוש.
- תוך כדי בחישה מוסיפים לעיסת החלמונים את הקצפת שקיבלנו מהחלבונים ומערבבים לאט לאט, עד שהתערובת הופכת עיסה דלילה ואחידה.
- את העיסה שופכים לסיר פלא משומן היטב. (ניתן גם לשפוך לתבנית לתנור).
- אופים – על הגז בסיר, או בתבנית, בתנור, עד שמתקבל צבע אפוי יפה ועד שקיסם שמכניסים לעוגה יוצא נקי.
- קישוט העוגה: ניתן לקשט את העוגה עם אגוזים קצוצים או קליפת לימון. ניתן גם להמיס שוקולד ולמרוח אותו על העוגה.
אין תגובות