Skip to content
()

עוגת עוקץ דבורה – בי סטינג, הוא קינוח גרמני מסורתי, הכולל 2 שכבות עוגה ובאמצע – שכבה קרמית נפלאה. חיפשנו ומצאנו עבורכם מתכון אהוב במיוחד, עם מיליוני צפיות, לסנדבי’ץ העוגה הזה..לא לחינם עוגת עוקץ דבורה נחשבת למתכון קלאסי, עוגה עדינה עם קרם שמנת, שמתאימה ליום יום וגם לאירוע.המתכון הוא מתוך ערוץ היוטיוב הגרמני הפופולרי – lecker mit Ann

עוגת עוקץ דבורה – המצרכים

  • 5 ביצים.
  • 150 גרם סוכר.
  • 60 גרם עמילן תירס.
  • 500 מ”ל חלב.
  • 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 מ”ל מים.
  • 100 מ”ל חלב.
  •  קורט מלח.
  • אבקת וניל.

עוגת עוקץ דבורה – הוראות הכנה

  1. שוברים לסיר 2 ביצים.
  2. מוסיפים 150 גרם סוכר ומתחילים לטרוף.
  3. לאחר קבלת בלילה אחידה, מוסיפים גם 60 גרם עמילן תירס וממשיכים לטרוף היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. כעת, שופכים לסיר 1/2 ליטר חלב.
  5. טורפים היטב, מחממים על הכיריים, תוך המשך ערבוב, עד שמתקבל קרם.
  6. יוצקים את הקרם לכלי זכוכית, מכסים ומניחים בצד להתקררות.

עוברים להכנת הבצק:

  1. שופכים לסיר 1/2 כוס מים ו-1/2 כוס חלב (כ-100 מ”ל מכל אחד)
  2. מוסיפים לסיר 80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר וקורט מלח.
  3. מתחילים בחימום הסיר
  4.  ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים 120 גר’ קמח.
  5. מערבבים הכל היטב וממשיכים לבשל דקה או שתיים, את עיסת הבצק שהתקבלה, תוך המשך ערבוב.
  6. את הבצק שופכים לכלי זכוכית, אוטמים ומשאירים בצד להתקררות.
  7. לאחר שהתקרר מעט, פותחים את הבצק בכלי ושופכים לתוכו 3 ביצים. כל ביצה בנפרד – שופכים ומערבבים לתוך הבצק.
  8. מתקבת רביחה מעט נוזלית ואחידה.
  9. לוקחים 2 תבניות עגולות בקוטר של 20 ס”מ, עם נייר אפיה.
  10. מחלקים את הבצק לשניים – חלק אחד בכל תבנית.
  11. לאחר שיישרנו את הבצק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 10-15 דקות, עד שהבצק משחים ותופח.

כעת, עוברים להכנת קרם לעוגת עוקץ דבורה:

  1. לקערה יוצקים 160 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  2. מוסיפים מעט אבקת וניל וטורפים, עד לקבלת משחה אחידה.
  3. כעת, יוצקים לקערה בהדרגה, בעזרת כף, את השמנת שהכנו מקודם ובינתיים התקררה לטמפרטורת החדר.
  4. שימו לב – שהטמפרטורה של השמנת והחמאה חייבות להיות זהות, כדי לקבל קרם אחיד שלא יתפרק.
  5. ממשיכים לטרוף ולקבל, עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

עוברים לבניה:

  1. בצלחה הגשה עגולה, מניחים אחת מהעוגות, רצוי בתוך טבעת של תבנית, או טבעת פלסטיק, שתוודא שהעוגה תהיה עגולה לגמרי.
  2. מעל העוגה, יוצקים את הקרם ומיישרים.
  3. מעל הקרם – מניחים את החצי השני של העוגה.
  4. אוטמים ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות, כדי לייצב את הקרם.
  5. לאחר 3 שעות, מוצאים, פותחים את הטבעת ומקבלים עוגה טעימה ויפהפיה.
  6. ניתן כמובן לקשט את העוגה – עם אבקת סוכר, אבקת קקאו, או כל תוספת שאתם אוהבים.

בתאבון

מוזמנים לצפות בסרטון ביוטיוב בקישור הבא

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *