Skip to content
()

מתכון עוגת שוקולד ללא סוכר מצוין, שזכה להמון ביקורות חיוביות ברשת. זוהי עוגת שכבות שוקולד מזמינה. את המתכון לקחנו מערוץ היוטיוב The Best Cake Recipes. בתחתית העמוד כרגיל – מחכה לכם גם הסרטון המלא.

עוגת שכבות שוקולד ללא סוכר – החומרים

  • 1 ו-3/4 כוסות קמח לאפייה
  • 1 ו-3/4 כוסות ממתיק מלאכותי ספלנדה
  • 3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס חובצה (חלב חמאה), מה שמוכר בסופר כ-ריוויון
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים גדולות (מומלץ בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית וניל
  • 1 כוס קפה חם טרי חזק טרי
מתכון עוגת שוקולד ללא סוכר - עוגת שוקולד שכבות
עוגת שכבות שוקולד ללא סוכר. צילום מתוך עמוד היוטיוב של The Best Cake Recipes

עוגת שוקולד ללא סוכר – המוצרים לציפוי העוגה

  • 225 גרם גבינת שמנת (מרוככת)
  • 60 גרם פודינג שוקולד ללא סוכר (קופסה גדולה)
  • 1 ן-1/2 כוסות חלב
  • 225 גרם קצפת ללא סוכר (ניתן לרכוש בחנויות ייעודיות, או להכין לבד)

 

מתכון עוגת שוקולד ללא סוכר – הוראות הכנה

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. משמנים עם מעט שמן וקמח 2 תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ ‘(כ-23 ס”מ).
  3. שמים קמח, ספלנדה, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח בקערה ומערבבים היטב.
  4. במיקסר , מערבבים יחד את הריוויון, השמן, הביצים והווניל.
  5. מוסיפים באטיות את תערובת החומרים היבשים בזמן שהמיקסר על מהירות נמוכה.
  6. מוסיפים את הקפה, מוודאים שהכל משולב היטב -הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד.
  7. שופכים את הבלילה לתבניות המוכנות ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגות והופכים אותן על משטח לקירור – רצוי רשת ברזל.
  9. בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את הציפוי.

ציפוי העוגה

  1. בעזרת מערבל ידני מקציפים את גבינת השמנת המרוככת בקערה גדולה עד לקבלת קרם חלק וקרמי.
  2. בקערה אחרת מערבבים יחד את תערובת הפודינג ללא חלב וסוכר, תוך הקצפתם עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הפודינג, כף אחת בכל פעם לקערת גבינת השמנת, תוך ערבוב בין כל תוספת. חשוב שלא להוסיף מהר מדי, אחרת לא תתקבל עיסה חלקה ואחידה.
  4. לאחר הוספת כל הפודינג, מקפלים את הקצף ומערבבים בעדינות עד לאיחוד מוחלט.

הרכבת עוגת שכבות שוקולד

מניחים אחת מ-2 העוגות על צלחת הגשה – זו השכבה הראשונה

מניחים ומשטחים ציפוי בהיקף של כוס עד כוחס ו-1/2 מעל העוגה ומיישרים בעדינות.

מניחים מעל הציפוי את העוגה השנייה

מעליה – אם רוצים, מוסיפים באופן אחיד את יתרת הציפוי ומצפים גם מסביב לעוגה

מקררים את העוגה עד להגשה. הציפוי יתרכך ויתמוסס אם יישמר בטמפרטורת החדר, לכן יש לשמור על העוגה קרה!

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

אין תגובות

  1. צוות עוגות
    1 בינואר 2020 @ 10:46

    Visitor Rating: 5 Stars

    השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *