Skip to content
()

מתכון עוגת תפוזים בחושה פופולרי מאוד בישראל, בחודשי החורף, אז אנחנו מוצפים בפירות הדר. כאן אנו מגישים לכם מתכון קליל – עוגת שיפון תפוזים, שבה מקבלים את טעם התפוז בעזרת מיץ תפוזים טרי וגרידת קליפת תפוזים, המשולבים בתוך הקמח הקליל. זהו מתכון עוגות תפוזים אמריקאי ישן, הוא מתוך אתר חדוות האפיה המצויין.

מתכון עוגת תפוזים בחושה
מתכון עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים – החומרים הדרושים

  • 6 ביצים גדולות בתוספת חלבון ביצה אחת נוספת
  • 2 ו- 1/4 כוסות (225 גרם) קמח עוגה מנופה
  •  1 ו- 1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן עדין  (רצוי אבקת סוכר, או סוכר רגיל, שהעברתם במעבד מזון)
  •  1 כף אבקת אפייה
  •  1/2 כפית מלח
  •  2 כפות קליפת תפוז מגוררת (עור כתום חיצוני)
  •  1/2 כוס (120 מ”ל) שמן קנולה, תירס או ירקות
  • 3/4 כוס (180 מ”ל) מיץ תפוזים סחוטים טרי (2-3 תפוזים גדולים)
  •  1 כפית של תמצית וניל
  •  1/2 כפית קרם טרטר (לא חובה)

מתכון עוגת תפוזים שיפון – הוראות הכנה

  • מפרידים את הביצים בזמן שהם עדיין קרות. מניחים את החלמונים בקערה אחת ואת החלבון, יחד עם החלבון הנוסף, בנפרד. מכסים בניילון נצמד וממתינים עד שיגיעו לטמפרטורת חדר (בערך 30 דקות).
  • מחממים תנור ל-170 מעלות 325 מעלות פרנהייט (170 מעלות צלזיוס) ומכינים תבנית עגולה ומשומנת עם חור – בקוטר 10 אינץ’.
  •  בקערת מערבל החשמלי, או במערבל יד, מכניסים את הבוחשן – ללישת הבצק ומכניסים פנימה את הקמח, מרבית הסוכר (מינוס רבע כוס להמשך), אבקת אפייה, מלח וקליפת תפוז. מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצרים “באר” או חור באמצע התערובת שהתקבלה ושופכים לתוכה את החלמונים, השמן, מיץ התפוזים, ותמצית הוניל. מקציפים כדקה עד לקבלת תערובת חלקה. מגרדים את הדפנות על פי הצורך.
  • בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים את קרם הטרטר – אם יש, וממשיכים עד לקבלת קציפה רכה. בהדרגה מוסיפים לקערה תוך ערבוב את יתרת הסוכר ומערבבים עד התקשות הקצפת.הוסף הקרם טרטר ולהמשיך להכות עד טופס פסגות רכה.
  • לוקחים את קערת הקצפת, ובעדינות, משלבים בתוך הקערה הראשונה, מקפלים בזהירות עד לקבלת עיסה אחידה.
  • יוצק את הבלילה לתבנית ואופים 55 דקות עד שעה, או עד שקיסם עץ מוחדר למרכז העוגה ויוצא נקי.
  • עם הוצאת העוגה מהתנור, חשוב להפוך אותה מיד – ולהניח את התבנית כך שהעוגה תתקרר כשהיא תלויה.
  • יש להמתין להתקררות מלאה, שעה וחצי בערך, לפני שמסירים מהמחבת, באמצעות סכין רחבה וארוכה, או מרית מתכת ארוכה.
  • לאחר ההסרה, אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר ולהגיש עם קצפת או גלידה ופירות טריים.
  • ניתן לאחסן במכל אטום לכמה ימים בטמפרטורת חדר, או כשבוע במקרר.

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *