Skip to content
()

במסגרת הטיול שאחרי הצבא, הגענו גם לאי הפיליפיני המקסים בורקאי. אחת ההבלחות של האי היתה המאפיה האנגלית, שאפשרה לכל אחד מהמטיילים לבצע הזמנה בערב שלפני, וכך בבוקר, המתינה לו מחוץ לדלת הגסט אהוס, שקית ובה מאפה – אנחנו הלכנו בדרך כלל על רול קינמון, שהיה תמיד טרי ופריך. מאז רול קינמון הפך לחלק קבוע מתפריט בתי הקפה בארץ וגם בעולם, והוא נכלל כמעט בכל דיל קפה ומאפה שתמצאו..אז בשביל הנוסטלגיה, חפרנו ומצאנו מתכון חביב של הבלוג לובלי ליידי קייק, עם כמה תוספות משלנו..תיהנו

רול קינמון – החומרים הדרושים

  • 1 ו-1/4 כוסות חלב
  • שקית שמרים
  • 4 ו- 1/4 כוסות קמח
  • 1/4 כוס סוכר
  • סוכר חום
  • אבקת קינמון
  • צימוקים – לפי הטעם
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס חמאה מומסת
  • ביצה אחת

רול קינמון – הוראות הכנה

  • מחממים את החלב בקערה בטוחה במיקרוגל, במשך 45 שניות
  • מוסיפים את השמרים לחלב, מערבבים וממתינים כ-5 דקות
  • בקערה מוסיפים את הקמח (למעט 1/4 כוס ששומרים להמשך), הסוכר, מלח והחמאה.
  • יוצקים את החלב עם השמרים, ממשיכים לערבב ומוסיפים את הביצה
  • מוסיפים עוד 1/4 כוס קמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  • מורחים קערה נקיה בחמאה, מעבירים אליה את הבצק ומניחים לו לתפוח במשך 30 דקות
  • לשים את הבצק על משטח מקומח היטב
  • מברישים את הבצק עם חמאה מומסת
  • לאחר מכן מפזרים מעל הבצק בנדיבות סוכר חום, סוכר לבן, צימוקים ולבסוף קינמון
  • מגלגלים היטב את הבצק – בצורת רולדה, עד לקבלת נקניק מהודק
  • גוזרים את הרולדה שהתקבלה לפרוסות ברוחב 2 ס”מ בערך
  • מניחים את הפרוסות שהתקבלו בתבנית ונותנים לבצק לנוח במשך חצי שעה לפני האפיה
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות

רול קינמון – הכנת זיגוג

למי שלא מסתפק ברול כמו שהוא, מערבבים כוס אבקת סוכר, עם שמנת מתוקה ומעט חלב, עד לקבלת נוזל סמיך אחיד, ומטפטפים מעל הרול לפני ההגשה

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *