Skip to content
()

לא קל למצוא מתכון של עוגה בחושה טבעונית – עוגה שתהיה חביבה גם אוכלי הביצים והחלב ושניתן יהיה להגישה בלב שלם. מצאנו מתכון כזה של עוגת וניל טבעונית בסיסית – של האתר הבריטי החביב kirly-sue. לפחות על פי סימני הלייקים הרבים ביוטיוב, נראה שמדובר במתכון של עוגה בחושה טבעונית מוצלח – או אם תרצו עוגת ספוג טבעונית, ולא פחות חשוב – מתכון פשוט ומהיר.הטרנד הטבעוני הולך ומתחזק בארץ. אם אתם בעצמכם לא טבעוניים, סביר להניח שיש כאלה בין מעגל החברים הקרובים שלכם. לכן, חשוב מאוד להחזיק בארסנל מתכון עוגה בחושה טבעונית, כדי שתוכלו לארח אירוח מושלם ומבלי להשקיע מאמץ רב מדי.

חיפשנו עבורכם מתכון מוצלח, כזה שכבר נבדק וזכה למחמאות של טבעונים, שכבר שבעי עוגמת נפש מעוגות טבעוניות תפלות וחסרות טעם. לכן, שמחנו כשהצלחנו לאתר את המתכון של קירלי סו.

קירלי סו נחשבת לאוטוריטה בתחום הבישול והאפיה הטבעונית בבריטניה והיא אף הוציאה ספרים בנושא. בתחתית המתכון תוכלו ללחוץ על הקישור – כדי לצפות בסרטון. אז קבלו – מתכון עוגת וניל טבעונית קלה להכנה שתקבל מחמאות לא רק בקרב הקהל הטבעוני.

עוגת וניל בחושה טבעונית – המרכיבים

  • ¼1 כוסות קמח תופח מאליו
  •  ½ כוס בתוספת ⅓ כוס לבן סוכר (סה”כ 5/6)
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  •  ⅔ כוס חלב שקדים או חלב אחר
  • ⅓ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סיידר תפוחים או חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
מתכון עוגה בחושה טבעונית - עוגת וניל טבעונית טעימה
עוגת וניל טבעונית בחושה

עוגת וניל טבעונית בחושה – הוראה ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. משמנים קלות את התבנית
  3. בקערה גדולה, מקציפים יחד את החומרים היבשים (קמח, סוכר, אבקת סודה, אבקת אפיה ומלח)
  4. בקערה אחרת, מערבבים יחד את החומרים הרטובים. לאחר הערבוב, שופכים את התערובת הרטובה לתוך קערת החומרים היבשים. ואז לשפוך את החומרים הרטובים וממשיכים לערבב את הכל. יש לערבב עד קבלת בלילה אחידה ולא מעבר לכך.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית.
  6. אופים במשך 18-20 דקות, עד להזהבה.

כדי לצפות בסרטון המלא – בשפה האנגלית, אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור בתחתית העמוד – שייקח אתכם למתכון המצולם ביוטיוב

https://youtu.be/4Q6s9oJa5Dw

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

7 תגובות

  1. טל סגל
    18 במרץ 2020 @ 21:50

    היה טעם לוואי חזק מאוד. נראה לי שיש פה טעות בחישוב אבקת האפייה והסודה לשתייה. במיוחד כשמדובר בקמח תופח. מוזר מאוד. בכל מקרה, ממש לא מוצלח, לצערי.

    השב

    • צוות עוגות
      19 במרץ 2020 @ 19:44

      טל, הצטערנו לשמוע. בכל מקרה, בדקנו בסרטון המקורי – הכמויות הכתובות כאן נכונות. מוזמנת להציץ בסרטון – המופיע בקישור בסוף המתכון, אולי תוכלי לגלות שם אם הייתה טעות שלך, או שלנו – ונשמח לתקן

      השב

      • חנה ארמל
        1 בנובמבר 2021 @ 22:05

        לא יכול להיות קמח תופח שמכיל אבקת אפיה ועוד אבקת אפיה וסודה לשתיה !!

        השב

        • צוות עוגות
          2 בנובמבר 2021 @ 11:35

          שימי לב שיש כאן קישור לסרטון המציג את המתכון – שם בפירוש יש שימוש בכל המרכיבים המופיעים כאן. כמו כן – ניתן לראות לפי התגובות שם, כי התוצאה בהחלט משביעת רצון

          השב

  2. אופק
    21 באוקטובר 2020 @ 9:28

    גם אני עשיתי את העוגה והסודה לשתיה יותר מידי מורגשת ולחלוטין הרסה את העוגה .
    חלק מהעניין הוא שגם באבקת אפייה יש סודה לשתיה .

    השב

  3. ליה
    21 ביוני 2021 @ 13:32

    לא יודעץ מה השניית מלמעלה אומרות
    יצא לי מדוייק ומושלם. אני שבועיים מתאמנת על עוגה טבעונית לאחיינית שלי וזה יצר מושלם
    גם ניסיתי בקאפקייקס וגם סיר גחנון בשביל הקוטר
    מושלם וחבל שלא יכולה לשים פה תמונה

    השב

    • צוות עוגות
      28 ביוני 2021 @ 15:25

      נשמח לקבל תמונה.
      אפשר לשלוח למייל שלנו team@oogot.co.il או בעמוד הפייסבוק שלנו

      השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *