עוגיות שקדים טחונים מרוקאיות – גרייבה, מתוך בלוג חביב שנקרא באנגלית – מתכון אחד בריא בכל פעם. לא בטוח שהמתכון – שהבלוגרית מספרת שקיבלה אותו מסבתא המרוקאית, עונה על ההגדרות של אוכל בריאות, אבל, בכל עוגיות מרוקאיות – בטוח שהוא יהיה טעים. המתכון הוא ל-38 עוגיות, ובבלוג מבטיחים שכל עוגיה כוללת 108 קלוריות “בלבד”, ו-7 גרם שומנים. בתיאבון..
המצרכים הדרושים להכנת עוגיות שקדים טחונים מרוקאיות
- 500 גרם שקדים לא קלויים
- 250 גרם אבקת סוכר
- 6 חלמוני ביצה
- 1/2 כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאה רכה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפות מי פריחת תפוז
לאחר שאספתם את כל המצרכים – אפשר לעבור להכנה. נכון שמדובר במתכון מעט מורכב יותר מעוגיות מ-3 מרכיבים, או משהו בדומה לזה, אבל בסופו של דבר – המתכון אינו מורכב.
עוגיות מרוקאיות – הוראות הכנה
- מקלפים את השקדים מראש: משרים במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה בידיים או בעזרת מטלית.
- מניחים את השקדים על מגבת נייר או מטלית נקיה למשך מספר שעות – או אפילו לילה שלם, עד שיתייבשו לחלוטין. (כמובן שאפשר לקצר את התהליך באופן משמעותי ופשוט לרכוש מראש שקדים קלופים – מה שהיה נחשב בעבר אצל הסבתא המרוקאית לחילול קודש, אבל היום זה מקובל לחלוטין ואפילו מומלץ)
- מחממים את התנור מראש – לחום של 170-180 מעלות.
- מערבבים במעבד מזון את השקדים והסוכר – כאשר משאירים מעט אבקת סוכר לקישוט, עד לקבלת משחה סמיכה.
- מוסיף את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
- מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
- לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לכדורים די גדולים (הכמות מספיקה כאמור לכ-38 כדורים) ומגלגלים באבקת סוכר לפני ההכנסה לתבנית אפייה (מרופד בנייר אפייה).
- עכשיו מגיע חלק טריקי: מוודאים שהתנור הגיע לטמפרטורת האפיה – מניחים את העוגיות על המדף התחתון של התנור ומכבים אותו (כן כן, מכבים, כמובן שהחום נשמר עוד זמן רב)
- כעת, בתנור המכובה, נותנים לעוגיות להיאפות במשך כ-15 דקות (זמן אפייה תלוי בגודל של העוגיות, כדאי לבדוק אותם אחרי 12 דקות). התוצאה הסופית של העוגיות – צריכות לקבל נפח, אבל להישאר לבנות ולא להשחים.
- הולך כמובן מעולה עם תה נענע וגם בלי כלום..
בני
23 בדצמבר 2023 @ 14:02
עוגיות מרוקאיות, לא צויין טמפרטורות התנור והמוזר יותר שכתוב לפני הסוף שמניחים את העוגיות על המדף התחתון של התנור מכבים את התנור ומשאירים 15 דקות. השאלה איזה טמפרטורה צריך להיות התנור לפני הכיבוי ?ואם הבנתי נכון בזמן האפיה התנור בכלל כבוי?
צוות עוגות
4 בינואר 2024 @ 9:10
בני שלום
אתה צודק. זה לא ברור מספיק. מתקנים ובינתיים מבהיר:
מחממים את התנור מראש – כחצי שעה לפחות, בטמפרטורת אפיה של 170-180 מעלות.
לפני שמכניסים את העוגיות – מכבים את התנור – כך שהעוגיות נאפות בחום של החימום מראש – כשהתנור כבוי. זו הדרך היחידה לאפות מבלי לשרוף אותן. בהצלחה