עוגיות שקדים מרוקאיות

()

עוגיות שקדים מרוקאיות – גרייבה, מתוך בלוג חביב שנקרא באנגלית – מתכון אחד בריא בכל פעם. לא בטוח שהמתכון – שהבלוגרית מספרת שקיבלה אותו מסבתא המרוקאית, עונה על ההגדרות של אוכל בריאות, אבל בטוח שהוא יהיה טעים. המתכון הוא ל-38 עוגיות, ובבלוג מבטיחים שכל עוגיה כוללת 108 קלוריות “בלבד”, ו-7 גרם שומנים. בתיאבון..

המצרכים הדרושים להכנת עוגיות שקדים מרוקאיות

  • 500 גרם שקדים לא קלויים
  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 6 חלמוני ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חמאה רכה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות מי פריחת תפוז

עוגיות שקדים מרוקאיות – הוראות הכנה

  • מקלפים את השקדים מראש: משרים במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה בידיים או בעזרת מטלית.
  • מניחים את השקדים על מגבת נייר או מטלית נקיה למשך מספר שעות – או אפילו לילה שלם, עד שיתייבשו לחלוטין. (אפשר כמובן לרכוש מראש שקדים קלופים)
  • מחממים את התנור מראש
  • מערבבים במעבד מזון את השקדים והסוכר – כאשר משאירים מעט אבקת סוכר לקישוט, עד לקבלת משחה סמיכה.
  • מוסיף את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
  • מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
  • לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
  • מגלגלים את הבצק לכדורים די גדולים (הכמות מספיקה כאמור לכ-38 כדורים) ומגלגלים באבקת סוכר לפני ההכנסה לתבנית אפייה (מרופד בנייר אפייה).
  • מניח את העוגיות על המדף התחתון של התנור. מכבים את התנור ונותנים להן להיאפות במשך כ-15 דקות (זמן אפייה תלוי בגודל של העוגיות, כדאי לבדוק אותם אחרי 12 דקות). התוצאה הסופית של העוגיות – צריכות לקבל נפח, אבל להישאר לבנות ולא להשחים.
  • הולך כמובן מעולה עם תה נענע וגם בלי כלום..

כמה אהבת את המתכון?

בחרו כמה כוכבים להעניק למתכון

ציון ממוצע / 5. מספר מצביעים

למתכון זה אין דירוג! אנא היו הראשונים לדרג

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

הוסף תגובה