עוגיות שקדים מרוקאיות – גרייבה, מתוך בלוג חביב שנקרא באנגלית – מתכון אחד בריא בכל פעם. לא בטוח שהמתכון – שהבלוגרית מספרת שקיבלה אותו מסבתא המרוקאית, עונה על ההגדרות של אוכל בריאות, אבל בטוח שהוא יהיה טעים. המתכון הוא ל-38 עוגיות, ובבלוג מבטיחים שכל עוגיה כוללת 108 קלוריות “בלבד”, ו-7 גרם שומנים. בתיאבון..
המצרכים הדרושים להכנת עוגיות שקדים מרוקאיות
|
עוגיות שקדים מרוקאיות – הוראות הכנה
- מקלפים את השקדים מראש: משרים במים רותחים למשך 10 עד 15 דקות. מסננים ומסירים את הקליפה בידיים או בעזרת מטלית.
- מניחים את השקדים על מגבת נייר או מטלית נקיה למשך מספר שעות – או אפילו לילה שלם, עד שיתייבשו לחלוטין. (אפשר כמובן לרכוש מראש שקדים קלופים)
- מחממים את התנור מראש
- מערבבים במעבד מזון את השקדים והסוכר – כאשר משאירים מעט אבקת סוכר לקישוט, עד לקבלת משחה סמיכה.
- מוסיף את המלח, תמצית הווניל והחמאה המומסת.
- מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי לישה בעזרת כף היד בתוך הכלי.
- לבסוף, מוסיפים את אבקת האפייה וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.
- מגלגלים את הבצק לכדורים די גדולים (הכמות מספיקה כאמור לכ-38 כדורים) ומגלגלים באבקת סוכר לפני ההכנסה לתבנית אפייה (מרופד בנייר אפייה).
- מניח את העוגיות על המדף התחתון של התנור. מכבים את התנור ונותנים להן להיאפות במשך כ-15 דקות (זמן אפייה תלוי בגודל של העוגיות, כדאי לבדוק אותם אחרי 12 דקות). התוצאה הסופית של העוגיות – צריכות לקבל נפח, אבל להישאר לבנות ולא להשחים.
- הולך כמובן מעולה עם תה נענע וגם בלי כלום..