אם אתם חסידי שטרודל תפוחי עץ חם עם כדור גלידה, בטוח שתאהבו גם את העוגה הבאה: עוגת קריספ אפרסק, עם ציפוי מפתיע, שלטעמינו גם כן מזכירה בסופו של דבר שטרודל והולכת מעולה עם כדור גלידה. עוד הצלחה ממטבחה של לאורה ויטלה.
המצרכים הדרושים להכנת עוגת אפרסקים
- 10 אפרסקים טריים קטנים, חתוכים לרבעים
- רבע כוס של סוכר חום
- 2 כפות של קמח
- גרידה ומיץ מחצי לימון קטן
המצרכים להכנת הציפוי של עוגת האפרסקים
- 1 כוס קמח לכל מטרה
- 1/3 כוס של סוכר חום
- ¼ כפית של קינמון
- 1 כוס שיבולת שועל
- רבע כוס של שקדים פרוסים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- חצי כוס חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
עוגת אפרסקים קריספ – הוראות ההכנה
- מחממים את התנור ל 200 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את האפרסקים עם סוכר החום, גרידת לימון, מיץ לימון וקמח. מוסיפים את תערובת האפרסק לתבנית זכוכית מלבנית – 22 על 30 ס”מ בערך, ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מרכיבי הציפוי. ערבבו בזהירות גם את החמאה, כך שתשתלב עם המרכיבים היבשים, אבל עדיין תשמר כקוביות קטנות.
- מפזרים את הציפוי באופן אחיד מעל תערובת העוגה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 35 עד 40 דקות, או עד להזהבה.
- מגישים עם כדור גלידת ווניל.