קרייזי קייק היא עוגת פרווה שוקולד לחה וטעימה, פשוטה להכנה וללא מרכיבים רבים, כיאה לעוגה שהומצאה בארצות הברית בתקופת השפל הגדול. המתכון המקורי הוא מהאתר המצויין allrecieps. עוגה מעולה למי שמחפש קינוח פרווה פשוט וטעים וכמובן גם למי שמחפש קינוח טבעוני מוצלח, שכן זהו גם מתכון ללא ביצים.
זו גם עוגה מוצלחת מאוד למי שזקוק לקינוח בבהילות ומבלי ללכלך את המטבח יותר מדי. כל ההכנה מתבצעת בכלי אחד, ללא צורך בהקצפה, בתוך דקות ועם מעט מרכיבים בסך הכל.
חומרים להכנת עוגת פרווה שוקולד
-
3 כוסות קמח לבן
-
2 כוסות סוכר לבן
-
½ כוס אבקת קקאו לא ממותקת
-
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח
-
¾ כוס שמן צמחי
-
2 כפות חומץ לבן מזוקק (distilled white vinegar)
-
2 כפיות תמצית וניל
-
2 כוסות מים קרים
הוראות הכנה עוגת פרווה טבעונית
-
מחממים תנור ל־175°.
- לוקחים קערה גדולה (כל ההכנה מתבצעת בקערה אחת, עוד ייתרון בלי מבוטל לטעמנו)
-
מנפים או מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
-
מניחים את התערובת בתבנית אפייה בגודל 9×13 אינץ’, ללא צורך בשימון, ויוצרים שלושה גומות קטנות בתערובת היבשה.
-
שופכים שמן לתוך הגומה הראשונה, חומץ לתוך הגומה השנייה ואת תמצית הוניל לתוך הגומה השלישית
- יוצקים מעל הכל את המים הקרים ומשלבים היטב עם מזלג עד קבלת בלילה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא יבש, כ־30–40 דקות.
- מצננים מעט, ומצפים לפי הטעם – ניתן להשתמש בציפוי פרווה או בציפוי טבעוני לבחירתכם וכמובן שאפשר גם להשתולל וללכת על ציפוי אחר לגמרי.