Skip to content
()

קבלו גירסה אסיאתית ומעניינת של עוגת קוקוס. המתכון כולל גם מרכיבים אסיאתיים, שאפשר להשיג היום במעדניות אסיאתיות בישראל, אבל אפשר על חלקם גם לוותר, או לפנות לתחליפים מקומיים דומים. מתוך האתר asiafoodrecipe

עוגת קוקוס – המצרכים הדרושים

  • 2 עלי פנדאן (עלה אסיאתי פופולרי, ניתן לוותר עליו)
  • 8 ביצים שלמות – כאשר יש להפריד את החלמונים והחלבונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קמח לעוגה
  • 100 מיליגרם חלב קוקוס
  • 50 מיליגרם שמן תירס (לא חובה)
  • 1/4 כפית צבע מאכל ירוק
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קרם טרטר (ניתן להשיג במעדניות וסופרים גדולים)
  • קורט מלח

עוגת קוקוס – הוראות הכנה

  • חותכים את עלי הפנדאן לחתיכות קטנות
  • מניח את העלים ברשת ומוסיפים מים, כדי לקבל מיץ פנדאן. ניתן לרכוש תרכיז פנדאן במעדניות מזרחיות ולהכין 250 מיליגרם של מיץ. אפשר גם לנסות עם מיץ הדרים.
  • מערבב את המיץ עם חלב קוקוס, עם חלמוני הביצה, 50 גרם סוכר, צבע המאכל, מלח ושמן (לא חובה)
  • מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת שהכנו, ביחד עם אבקת האפייה
  • מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה
  • מוסיפים את קרם הטרטר ומערבבים עד קבלת קצפת.
  • להוסיף בהדרגה ותוך כדי קיפולים את החלבונים לתוך התערובת הראשונה, ויוצקים את התערובת לתוך תבנית אפייה צינור, קוטר 18 ס”מ. אם יש בועות ניראות לעין, לפוצץ בעזרת מזלג.
  • אופים בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך 45 דקות.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *