קבלו מתכון יוצא דופן של עוגת קפה עם צימוקים, מתובלת, של השפית לאורה ויטאלה. המתכון המצורף כאן הוא ל- 10-12 מנות ובתחתית הדף תמצאו גם סרטון שבו לאורה מציגה את הוראות ההכנה – של עוגת קפה בחושה עם ציפוי של חמאה ואגוזים.
המצרכים להכנת עוגת קפה עם צימוקים
- 2 כוסות קמח
- ½ כפית של מלח
- 1 כף תבלין של פאי דלעת
- 2 כפיות של אבקת אפייה
- 1 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 ורבע כוס סוכר
- ½ כוס שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית של קליפת תפוז
- 2 ביצים
- ½ כוס צימוקים כהים
- ¼ כוס צימוקים
החומרים לציפוי עוגת קפה וצימוקים
- רבע כוס של סוכר חום
- רבע כוס סוכר מגורען
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
- ¼ כפית של קינמון טחון
- 2 כפות של חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
אופן ההכנה – עוגת קפה עם צימוקים
- מחממים תנור ל-180 מעלות. צפו תבנית מלבנית – 9×13 אינץ’, בנייר אפיה ורססו אותו בספריי (או שמנו בדרך אחרת)
- בקערה גדולה, מערבבים יחד את 4 המרכיבים הראשונים ומניחים בצד. בקערה קטנה, לערבב שני סוגי צימוקים עם חצי כוס של החומרים היבשים. מערבבים היטב עד שכל הצימוקים מכוסים בתערובת ומניחים בצד.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה והסוכר במשך דקה בערך 1, מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, קליפת התפוז, החלב והשמנת. מערבבים הכל עד שזה שמקבלים בלילה חלקה.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים מהר מאוד או עד שכל החומרים היבשים משולבים היטב, אך לא לערבב יותר מדי.
- בעזרת מרית, מקפלים פנימה את תערובת צימוקים. יוצקים את הבלילה אל התבנית המוכנה ומקפידים שהגובה שווה בכל נקודה בתבנית. מניחים בצד לכמה דקות.
- בקערה קטנה, ערבבו יחד את כל חומרי הציפוי. אפשר לערבב עם האצבעות עד שמתקבל מרקם נחמד וקרמבלי – מתפורר. מפזרים אותו באופן שווה על פני העוגה ואופים 30-35 דקות, או עד שקיסם שנכניס למרכז העוגה יוצא נקי. מקררים למשך 15 דקות לפני ההגשה. בתאבון!