Skip to content
()

מצאנו עבורכם מתכון עוגת שוקלד, שקדים ושמן זית מדהימה – ללא גלוטן וללא חלב, מה שהופך אותה גם לעוגה נפלאה לפסח וגם לקינוח פרווה מעולה וכמובן מפתיע – בשל השילוב הלא מובן מאליו בין השוקולד לבין שמן הזית. המתכון נבחר בבריטניה לאחד המתכונים הטובים ביותר ללא גלוטן. הבונוס – מדובר על עוגה בחושה קלה מאוד להכנה, של הקונדיטורית הבריטים החביבה עלינו – ניג’לה.

עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן – החומרים

  • 50 גרם שוקולד מריר משובח
  • 125 גרם מים רותחים
  • 150 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית אבקת סודה
  • קמצוץ מלח
  • 200 גרם סוכר
  • 150 מ”ל שמן זית

עוגת שוקולד, שקדים ושמן זית – ההכנה

  1. מכניסים לקערה את השוקולד המריר. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי.
  2. לקערה נפרדת שופכים את השקדים הטחונים ומוסיפים את 1/2 כפית אבקת הסודה ואת המלח ומערבבים בידיים.
  3. בקערה גדולה של מעבד מזון – שופכים 200 גרם סוכר ויוצקים מעל את שמן הזית.
  4. שוברים לקערה 3 ביצים ומקציפים באמצעות מעבד המזון. ממשיכים בהקצפה, עד שמקבלים טקסטורה חלקה, שמזכירה כמעט מיונז.
  5. כעת, מורידים את מהירות ההקצפה ויוצקים בזהירות את עיסת השוקולד המריר.
  6. לאחר שמקבלים משחה בצבע שוקולד, מוסיפים לקערה גם את השקדים הטחונים – עם התערובת היבשה.
  7. העיסה שמקבלים בסופו של דבר – אמורה להיות חלקה, אבל מימית יחסית – מה שגורם לכך שהעוגה המוכנה תהיה נמוחה.
  8. יוצקים את העיסה בעדינות לתוך תבנית עגולה.
  9. מכינים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-40 עד 45 דקות.

מומלץ לקרר לפני השימוש. ניתן להגיש עם גלידה, או לבד. ניתן גם להקפיא את העוגה, למי שמעוניין.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *