קא’אק – כעך מרוקאי

()

קא’אק – ka’ak בלעז, היא מעין עוגיה מרוקאית יבשה, בצורך כעך. מצאנו כאן מתכון אוטנטי במיוחד מתוך האתר מבשלים עם עליה – אתר מרוקאי חביב, כמובן כולל סרטון בתחתית

קא’אק – החומרים הדרושים

  • 250 גרם קמח לכל המטרה

  • 100 גרם סוכר לבן

  • 30 גרם זרעי שומשום

  • 1 כפית זרעי שומר

  • 1 כפית אבקת זרעי אניס

  • 1 כפית שמרים יבשים

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1 כף מי פריחת הדרים

  • 1 ביצה

  • 80 מ”ל שמן צמחי

  • קמצוץ מלח

  • ביצה טרופה – להברשת העוגיות

כעך מרוקאי – הוראות הכנה

  • מערבבים את השמרים עם מעט סוכר ומים חמים. מניחים בצד ל-20 דקות לפני השימוש.
  • מועכים את זרעי השומר עם עלי, כדי לשחרר את הניחוחות.
  • על אש בינונית נמוכה, קולים את זרעי השומשום במשך 15 דקות. יש לערבב מדי פעם ולהקפיד שלא יישרפו.
  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: 250 גרם קמח, 100 גרם סוכר, שומשום, זרעי השומר, את כפית זרעי האניס, קורט המלח וכפית של אבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את השמרים, שבינתיים הקציפו ומוכנים לעבודה.
  • מוסיפים את הביצה ואת כף מי פריחת ההדרים. מערבבים ולשים היטב ביד, כדי להבטיח שכל המרכיבים משולבים היטב.
  • מוסיפים בהדרגהאת השמן לבצק, תוך כדי ערבוב. תוך כדי כך, הוא יהפוך לחלק יותר.
  • מוסיפים בסיום גם כמות קטנה של מים חמים, תוך כדי ערבוב, כדי שניתן יהיה ללוש בקלות.
  • לשים את הבצק במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק.
  • יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה.
  • לוקחים את הכדורים, וכל אחד מהם מחליקים ומגלגלים לצורת צינור. מחברים את 2 הקצוות לקבלת צורך הבייגלה העגול.
  • מניח את העיגול שקיבלנו על תבנית אפייה, שכוסתה מראש בנייר אפייה. בעזרת סכין יוצרים חתכים מסביב לכעך, במרחק של ס”מ או שניים זה מזה, כדי לקבל את הצורה הייחודית של העוגיה.
  • מניחים את העוגיות למנוחה של 15 דקות לפני האפיה ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים ביצה ומברישים את העוגיות.
  • אופים במשך 20 דקות, או עד שהן מקבלות צבע חום זהוב.
  • מניחים להתקרר, ומגישים עם תה נענע או קפה..
  • הערה: אם אין לכם כח או חשק לטרוח עם הכנה הבייגלה, ניתן פשוט לשטח עם מערוך ובעזרת כוס, ליצור עוגיות עגולות שטוחות. שימו לב, שבמקרה כזה, האפיה תהיה קצרה יותר..

כמה אהבת את המתכון?

בחרו כמה כוכבים להעניק למתכון

ציון ממוצע / 5. מספר מצביעים

למתכון זה אין דירוג! אנא היו הראשונים לדרג

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

הוסף תגובה