()
גביע מוס גבינה וביסקוויטים היא אופציה של קינוח כוסות מרשים עם טעם מפתיע, לחובבי עוגות גבינה ולימון. מצאנו עבורכם מתכון מתוך הערוץ הפופולרי cupcakesavvyskitchen.
גביע עוגת מוס גבינה עם קרם לימון – המרכיבים
חומרים לקרם לימון:
- 120 מ”ל מיץ לימון.
- 100 גרם סוכר.
- 3 ביצים גדולות.
- 120 גרם חמאה.
בסיס פירורים לעוגה:
- 250 גרם עוגיות פתי בר (או עוגיות לבחירתך): יוצרות את שכבת הבסיס הפריכה והטעימה.
- 30 גרם חמאה.
חומרים להכנת מוס גבינה עם קרם לימון:
- 500 גרם גבינת שמנת: בטמפרטות החדר.
- 3/4 כוס סוכר.
- 1/2 כוס קרם לימון.
- 600 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה של גביע עוגת גבינה לימון
- להכנת קרם הלימון:
בסיר בינוני מערבבים יחד את כוס מיץ הלימון, כוס הסוכר ו-3 הביצים. השתמשו במטרפה ידנית כדי לערבב את החומרים מחוץ לאש עד שהם מתאחדים היטב. - מוסיפים את החמאה, וממשיכים לטרוף בעדינות על אש נמוכה, עד שהתערובת מתאבה, ומתחילות להופיע בועות ראשונות.
- שופכים לכלי, דרך מסננת, מכסים היטב, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
- למחרת, מתחילים בהכנת בסיס העוגיות: מכניסים למערבל את הביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת פירורים אחידים.
- יוצקים חמאה נוזלית, שחוממה מעט, וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
- עוברים להכנת עוגת המוס: שופכים לכלי הבלנדר את גבינת השמנת והחמאה, וטורפים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים קרם לימון – מתוך זה שהכנו יום קודם, וחוזרים לטרוף שוב, עד קבלת קרם אחיד וחלק.
- מוסיפים את השמנת וחוזרים על הפעולה – טורפים עד שמקבלים קרם אחיד וחלק.
- שלב ההרכבה: מכינים מראש גביעים. הכמות כאן מספיקה לכ-20 גביעים.
- השכבה התחתונה בכל גביע – כף של פירורי הביסקווטיים
- מעל, בעזרת מזלף, יוצקים שכבה של עוגת מוס הגבינה (כמחצית מהכמות שהכנתם).
- מעל, מזליפים טבעת של קרם הלימון
- מוסיפים מעל את יתרת מוס הגבינה, עד למעלה
- מפזרים מלמעלה שכבת ביסקוויטים נוספת.
- מכניסים למקרר ושומרים עד להגשה. בכל מקרה, רצוי לקרר לפחות שעה לפני ההגשה, כדי להבטיח טקסטורה מיטבית.
כמה אהבתם את המתכון?
בחרו במספר הכוכבים לדרוג
ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:
אין עדיין הצבעות! מוזמנים להיות הראשונים שמדרגים את המתכון.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?