Skip to content
()

חיפשנו ומצאנו – טירמיסו מתכון קלאסי איטלקי. טירמיסו הוא לא בדיוק עוגה, אבל הוא קינוח שאם נעשה נכון, יכול להיות מדהים ובכל מקר אפשר לטעון עליו שהוא סוג של עוגת ביסקוויטים ללא אפיה, שכן הבסיס של הקינוח האיטלקי הקלאסי, הוא עוגיות בישקוטים, שעליהן עומדים יתר החומרים. אנו מצרפים כאן מתכון קלאסי איטלקי מסורתי של סוניה פרונקי שכתבה ספר על בישול איטלקי.

טירמיסו מתכון קלאסי
טירמיסו מתכון קלאסי איטלקי

אפשר למצוא ברשת מתכוני טירמיסו רבים, כולל כמובן גם מתכונים ישראלים. עם זאת, לטעמנו, יש עדיפות למתכון של קונדיטורית איטלקיה, שגדלה על מתכון טירמיסו בבית. לא לחינם זהו סרטון ש”שבר את האינטרנט” עם קרובל -2 מיליון צפיות וכ-5,000 לייקים

טירמיסו מתכון קלאסי – החומרים

  • 250 גרם של עוגיות בישקוטים
  • 6 ביצים
  • כוס אספרסו
  • 10 כפות סוכר
  • 2 וחצי כוסות של גבינת מסקרפונה
  • אבקת קקאו

טירמיסו מתכון קלאסי – אופן ההכנה

  • יש להפריד את הביצים ולשפוך לקערה את החלמונים יחד עם מחצית מהסוכר ולערבב היטב
  • מוסיפים לקערה את גבינת המסקרפונה וממשיכים לערבב
  • את החלבונים מערבבים בנפרד עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קרם
  • מאחדים את 2 התערובות לקערה אחת ומערבבים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה
  • נותנים לעיסה לנוח מעט
  • בתבנית זכוכית מניחים את הבישקוטים: לפני ההנחה טובלים כל ביסקוט באספרסו (ניתן לדלל את האספרסו במים או להמתיק, לפי הטעם) ובונים את הבסיס
  • מעל הבישקוטים מורחים את עיסת הגבינה בנדיבות
  • לאחר כיסוי הבישקוטים, מפזרים מעל אבקת קקאו ועוברים לשכבה השניה – באופן זהה לראשונה: מניחים בישטוקים טבולים ומעל את יתרת תערובת הגבינה
  • במידה והנחתם את הבישקוטים בצורה אנכית בתבנית, בשכבה השניה הניחו אופקית – בשיטת שתי וערב, כדי להבטיח יציבות
  • מפזרים שוב אבקת קקאו ומכניסים למקרר לשעתיים עד שלוש ומגישים
 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

תגובה 1

  1. דניס
    20 בדצמבר 2012 @ 14:26

    הכנתי פעם ראשונה בחיים שלי עוגת טרמיסו (הכנתי 2 עוגות סה”כ בחיי) ויצא להיט! כולם התלהבו וחילקו מחמאות… המון תודה! טעים אף מאוד!
    ראיתי במקומות אחרים שמציינים קצת יותר לפרטי פרטים את משך ההקצפה – נניח של החלמונים, ואיך זה אמור להיות בדיוק,יותר אוורירי או פחות. זה דברים שעוזרים להבין מה מידת העשיה הנכונה, כי להגיד “לערבב” למי שאין לו נסיון, לא אומר יותר מדי…

    השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *