מתכון ששלח לנו הגולש שי, לטארט פקאן, עם קרם שקדים שנראה מושקע וטעים, אבל עם מספר שלבי הכנה ולכן נראה מתכון למטיבי לכת.מתכון טארט פקאן – החומרים לבסיס הבצק
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- גרירת חצי לימון
- 400 גרם קמח
מתכון טארט פקאן – החומרים למילוי
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם אבקת שקדים
- 3 ביצים – גודל מספר 1
- 25 גרם קמח
מתכון טארט פקאן – אופן הכנת הבצק
- מערבבים במיקסר במהירות איטית-בינונית את החמאה והסוכר עד קבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את ביצים בהדרגה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, הקמח וגרירת הלימון וממשיכים עד לקבלת תערובת אחידה.
- עוטפים את התערובת שהתקבלה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה אחת לפחות.
מתכון טארט פקאן – הכנת המילוי
- מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאה והסוכר כ- 10 דקות.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה ובאיטיות.
- מוסיפים את אבקת השקדים והקמח וממשיכים לערבב עוד חצי דקה.
- מכניסים את התערובת לקערה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
טארט פקאן – הרכבת הטארט
- מברישים תחתית תבנית טארט בחמאה מומסת.
- מרדדים בצק פריך לעובי חצי ס”מ ומרפדים תבנית טארט בקוטר 24-26 ס”מ.
- מוציאים את קרם השקדים מהמקרר וממלאים עד גובה תבנית הטארט.
- מפזרים 200 גרם אגוזי פקאן באופן אחיד מעל הקרם.
- אופים ב-170 מעלות במשך 25 דקות.
- לאחר האפיה ניתן לבזוק אבקת סוכר לקישוט.
- לקבלת המראה המזוגג, מחממים במיקרוגל גלוקוזה מהולה במעט מים למשך חצי דקה, ומברישים בקלילות את הטארט.