אוהבים מאפינס? רוצים לשמור על מסורת של עוגת דבש לראש השנה? המתכון הבא בדיוק בשבילכם – מאפינס דבש, שיבטיח שנה מתוקה, ואפשר לאכול אותו גם בסתם יום של חול..המתכון הוא מאתר הרווד פודקסט – harwoodpodcast. המתכון כאן הוא להכנת 12 מאפינס.
מאפינס דבש – החומרים הדרושים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- ביצה אחת
- 1 כוס חלב
- 4 כפיות חמאה מומסת ומקוררת מעט
- 1/4 כוס דבש
מאפינס דבש – הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מסדרים תבנית ל-12 מאפינס עם גביעי נייר וספרי חמאה.
- בקערה, מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ומלח.
- בכלי קטן נפרד מערבבים את החלב והביצים ומוסיפים את העיסה לקערת הערבוב.
- רק לאחר שהכל עורבב, מוסיפים לתערובת את החמאה ואת הדבש ומערבבים – לא יותר מדי, אלא רק עד שברור שגם כל החומרים היבשים כבר לחים.
- מחלקים את הבלילה שהתקבלה ב-12 הגביעים – ממלאים כל גביע עד ל- 3/4 הגובה.
- אופים במשך 15 דקות, ובודקים עם קיסם האם הם מוכנים.
- מניחים את התבנית עם המאפינס במשך 5 דקות ורק אחר כך, עם מזלג, מסירים מהתבנית ומעבירים לכלי לקירור.
צוות עוגות
21 בספטמבר 2019 @ 13:25
Visitor Rating: 5 Stars