Skip to content
()

מתכון עוגיות מעמול מרוקאי – אחת העוגיות האהובות עלינו ביותר – עוגיות מעמול עם סולת רכות במילוי נפלא, שיכול כמובן להשתנות בין המתכונים השונים. בחרנו כאן במתכון מעמול קלאסי – במילוי תמרים, מתוך הערוץ הפופולרי ביותר – thecookingfoodie, עם כ-3 מיליון עוקבים. שימו לב – הערוץ נותן חלופה נוספת מעניינת למילוי – פיסטוק. כמובן שכרגיל צרפנו כאן עבורכם גם את הוידאו לנוחיותכם. בתיאבון.

מתכון עוגיות מעמול מרוקאי – החומרים לבצק הסולת

  • 2 כוסות (350 גרם) סולת
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לכל מטרה
  • 1/4 כוס (30 גרם) עמילן תירס
  • 2/3 כוס (87 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס + 1 כף (130 גרם) חמאה
  • 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה, אבל אנחנו בעד..)

1/4 כוס (60 מ”ל) חלב

החומרים למילוי עוגיות מעמול קלאסי

  • 200 גרם תמרים מסוג מג’עול
  • קינמון (לא חובה)

למילוי הפיסטוק:

  • 200 גרם פיסטוקים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
  • 2 כפות (30 גרם) חמאה, מרוככת
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

מתכון עוגיות מעמול קלאסי – הוראות הכנה

  1. להכנת הבצק: בקערה גדולה או בקערה של מערבל, מערבבים סולת עם חמאה מומסת ושמן. מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר. אם הבצק קשה מדי מניחים לנוח בטמפרטורת החדר 30-60 דקות. מוסיפים קמח, עמילן תירס, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה. מערבבים עד לאיחוד.
  3. מוסיפים חלב, תמצית וניל, מי ורדים ומערבבים עד שנוצר בצק. מכסים ונותנים לנוח למשך שעה.
  4. לאחר מכן, מעצבים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים בצד.
  5. להכנת מלית התמרים: במעבד מזון מניחים תמרים מגולענים וקינמון. מעבדים עד שנוצרת משחה חלקה. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד.
  6. להכנת מלית הפיסטוק: מכניסים פיסטוקים, סוכר וקינמון למעבד המזון ומערבבים 10-15 שניות. מוסיפים חמאה ומי ורדים ל-10 שניות נוספות עד לקבלת משחה. מעצבים את התערובת לכדורים קטנים.

הרכבת עוגיות המעמול

  1. מרדדים כדור מהבצק לעיגול שטוח, מניחים את כדור המילוי על הבצק המרודד, עוטפים את המלית בבצק ומגלגלים לכדור חלק.
  2. מהדקים את הבצק הממולא. ניתן גם לרכוש תבנית מעמול ולהשתמש בה ליצירת הצורה המדויקת. ולאחר מכן משחררים בעדינות מהתבנית. ניתן לקמח את התבנית לפני השימוש, כדי שהבצק לא יהיה דביק.
  3. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לעוגיות לנוח למשך 30 דקות.
  4. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים למשך 20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט מאוד.
  6. מפדרים באבקת סוכר ומניחים את העוגיות להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

בתיאבון.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *