מתכון עוגיות מעמול מרוקאי – אחת העוגיות האהובות עלינו ביותר – עוגיות מעמול עם סולת רכות במילוי נפלא, שיכול כמובן להשתנות בין המתכונים השונים. בחרנו כאן במתכון מעמול קלאסי – במילוי תמרים, מתוך הערוץ הפופולרי ביותר – thecookingfoodie, עם כ-3 מיליון עוקבים. שימו לב – הערוץ נותן חלופה נוספת מעניינת למילוי – פיסטוק. כמובן שכרגיל צרפנו כאן עבורכם גם את הוידאו לנוחיותכם. בתיאבון.
מתכון עוגיות מעמול מרוקאי – החומרים לבצק הסולת
- 2 כוסות (350 גרם) סולת
- 1 כוס (125 גרם) קמח לכל מטרה
- 1/4 כוס (30 גרם) עמילן תירס
- 2/3 כוס (87 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס + 1 כף (130 גרם) חמאה
- 1/4 כוס (60 מ”ל) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מי ורדים (לא חובה, אבל אנחנו בעד..)
1/4 כוס (60 מ”ל) חלב
החומרים למילוי עוגיות מעמול קלאסי
- 200 גרם תמרים מסוג מג’עול
- קינמון (לא חובה)
למילוי הפיסטוק:
- 200 גרם פיסטוקים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- 2 כפות (30 גרם) חמאה, מרוככת
- 1 כפית מי ורדים (לא חובה)
מתכון עוגיות מעמול קלאסי – הוראות הכנה
- להכנת הבצק: בקערה גדולה או בקערה של מערבל, מערבבים סולת עם חמאה מומסת ושמן. מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. אם הבצק קשה מדי מניחים לנוח בטמפרטורת החדר 30-60 דקות. מוסיפים קמח, עמילן תירס, אבקת סוכר, מלח ואבקת אפייה. מערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים חלב, תמצית וניל, מי ורדים ומערבבים עד שנוצר בצק. מכסים ונותנים לנוח למשך שעה.
- לאחר מכן, מעצבים את הבצק לכדורים קטנים ומניחים בצד.
- להכנת מלית התמרים: במעבד מזון מניחים תמרים מגולענים וקינמון. מעבדים עד שנוצרת משחה חלקה. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בצד.
- להכנת מלית הפיסטוק: מכניסים פיסטוקים, סוכר וקינמון למעבד המזון ומערבבים 10-15 שניות. מוסיפים חמאה ומי ורדים ל-10 שניות נוספות עד לקבלת משחה. מעצבים את התערובת לכדורים קטנים.
הרכבת עוגיות המעמול
- מרדדים כדור מהבצק לעיגול שטוח, מניחים את כדור המילוי על הבצק המרודד, עוטפים את המלית בבצק ומגלגלים לכדור חלק.
- מהדקים את הבצק הממולא. ניתן גם לרכוש תבנית מעמול ולהשתמש בה ליצירת הצורה המדויקת. ולאחר מכן משחררים בעדינות מהתבנית. ניתן לקמח את התבנית לפני השימוש, כדי שהבצק לא יהיה דביק.
- מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונותנים לעוגיות לנוח למשך 30 דקות.
- בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים למשך 20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט מאוד.
- מפדרים באבקת סוכר ומניחים את העוגיות להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
בתיאבון.