עוגת אובה – הלוא היא עוגת שיפון פיליפינית עם שכבות, היא כנראה גרסת הרד ולווט של המזרח הרחוק – עם טוויסט – עוגה סגולה, המבוססת על אובה – סוג של בטטה סגולה, או פרי הדומה לזה. כלומר – עוגת בטטה, אם תירצו..אם לא תשיגו את האובה, ניתן כמובן לאלתר ולקחת את המתכון הזה לכיוונים של פירות וריבות אחרים.כרגיל, המתכון שהבאנו לכם – הוא כזה שזכה לביקורות מעולות ולכמיליון צפיות, של הערוץ – Cooking with Kurt. בתחתית תוכלו לצפות בסרטון.
החומרים הדרושים עבור עוגת שיפון פיליפינית
- 2 ו-1/4 כוסות קמח (כ-250 גרם)
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כוס סוכר (כ-100 גרם)
- כפית מלח
החומרים הרטובים לעוגת השכבות הסגולה
- 8 חלמונים (לחלבונים יהיה שימוש למרנג בהמשך)
- 1/2 כוס שמן קנולה (כ-100 גרם)
- 1/2 כוס ריבת אובה (כ-120 גרם) – ריבת אובה, פרי המזכיר בטטה סגולה, שניתן לרכוש בחנויות של מוצרי המזרח הרחוק.
- כפית תמצית אובה (בטטה. שוב, באותה חנות..)
- כפית צבע מאכל סגול
החומרים להכנת המרנג
- 8 חלבונים
- 3/4 ספל סוכר (כ-150 גרם)
החומרים לזיגוג עוגת בטטה פיליפינית
- 225 גרם גבינת שמנת – בטמפרטורת החדר
- 2 שמנת מתוקה (כ-470 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (כ-100 גרם)
- כפית תמצית וניל
הוראות הכנת עוגת שיפון פיליפינית
- מחממים את התנור מראש לחום של כ-170 מעלות
- מניחים נייר אפיה על 2 תבניות עגולות של 9 אינץ (23 ס”מ)
- (רשות): תוכלו לראות בסרטון כיצד מצפים את התבניות ברצועה של נייר אלומיניום שממולא בנייר מגבת טבול במים. זה נועד על פי הערוץ, ליצירת אפיה אחידה של כל אחת מעוגות השיפון.
- נעבור להכנת העוגה: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את אבקת האפיה, 1/2 כוס סוכר וכפית מלח.
- יוצקים מעל התערובת היבשה את 8 החלמונים, 1/2 כוס שמן, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 1/2 כוס ריבת אובה, כפית תמצית אובה וכפית צבע מאכל סגול.
- טורפים עד לשילוב מלא ואחיד של הנוזל הסמיך.
- נעבור למרנג: טורפים יחד 8 חלבונים עם כפית קרם טרטר. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, תוך ערבוב וממשיכים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את המרנג לתוך קערת העוגה הסגולה, וממשיכים לקפל, עד ש-2 העיסות הופכות לעיסה אחת אחידה.
- שופכים את העיסה באופן שווה ל-2 תבניות האפיה. דופקים בעדינות את התבניות על השולחן, כדי לוודא שאין בועות אוויר כלואות בפנים. מכניסים לתנור ואופים ל-35 עד 45 דקות (תלוי בתנור, מוציאים לאחר שקיסם שהכנסנו לעוגה, יוצא נקי).
- מוציאים את התבניות, הופכים מעל רשת נירוסטה, ומניחים להתקרר. לאחר הקירור – העוגות אמורות לצאת בקלות מהתבנית ומתקבלות 2 עוגות שיפון נפרדות.
- מומלץ להכניס לתנור ל-20 דקות, כדי לייצב את העוגה.
- בזמן שהעוגות במקפיא, ניתן להכין את הזיגוג:
- מתחילים בטריפה של 225 גרם גבינת השמנת בקערה.
- מוסיפים, תוך כדי המשך הטריפה, 1/2 כוס סוכר וכפית תמצית וניל. ממשיכים את לקבלת עיסה חלקה.
- לאחר מכן, תוך המשך הטריפה, יוצקים בעדינות את השמנת המתוקה. לאחר קבלת עיסה אחידה, מניחים בצד.
- מוציאים את העוגות מהמקפיא וחותכים כל אחת מהן בעדינות, אופקית, עם סכין חד ל-2 פרוסות, כך שאנחנו נקבל סך הכל 4 עוגות שיפון עגולות.
- לוקחים 3 מהעוגות, כדי להתחיל ולבנות את העוגה, על מגש: מניחים את העוגה הראשונה בעדינות, כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים מעליה בעדינות שכבה אחידה של הזיגוג.
- מניחים מעל הזיגוג בעדינות את העוגה השניה – כאשר החלק החתוך כלפי מטה ומורחים מעליו באחידות, שכבה נוספת של הזיגוג. מניחים מעל את השכבה השלישית – עם הצד החתוך כלפי מטה וחוזרים אל התהליך – מורחים שכבה אחידה מעל. בנוסף, כעת, מורחים שכבה גם מסביב לעוגה, כך שהיא כולה מצופה בזיגוג הלבן. משאירים מעט זיגוג לגימור.
- את העוגה הרביעית ששמרנו בצד – מכניסים למעבד מזון ומערבבים כדי לקבל פירורי עוגה סגולה. את הפירורים שקיבלנו, מורחים ידנית, מסביב לעוגה ומפזרים גם מלמעלה, כך שנקבל ציפוי סגול מסביב העוגה.
- לסיום, את הזיגוג שנשאר, מכניסים למזלף, ומזלפים עיגולים על העוגה, לקישוט ולטעם. בתיאבון!