Skip to content
()

עוגת אובה – הלוא היא עוגת שיפון פיליפינית עם שכבות, היא כנראה גרסת הרד ולווט של המזרח הרחוק – עם טוויסט – עוגה סגולה, המבוססת על אובה – סוג של בטטה סגולה, או פרי הדומה לזה. כלומר – עוגת בטטה, אם תירצו..אם לא תשיגו את האובה, ניתן כמובן לאלתר ולקחת את המתכון הזה לכיוונים של פירות וריבות אחרים.כרגיל, המתכון שהבאנו לכם – הוא כזה שזכה לביקורות מעולות ולכמיליון צפיות, של הערוץ – Cooking with Kurt. בתחתית תוכלו לצפות בסרטון.

 

החומרים הדרושים עבור עוגת שיפון פיליפינית

  • 2 ו-1/4 כוסות קמח (כ-250 גרם)
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר (כ-100 גרם)
  • כפית מלח

החומרים הרטובים לעוגת השכבות הסגולה

  • 8 חלמונים (לחלבונים יהיה שימוש למרנג בהמשך)
  • 1/2 כוס שמן קנולה (כ-100 גרם)
  • 1/2 כוס ריבת אובה (כ-120 גרם) – ריבת אובה, פרי המזכיר בטטה סגולה, שניתן לרכוש בחנויות של מוצרי המזרח הרחוק.
  • כפית תמצית אובה (בטטה. שוב, באותה חנות..)
  • כפית צבע מאכל סגול

החומרים להכנת המרנג

  • 8 חלבונים
  • 3/4 ספל סוכר (כ-150 גרם)

החומרים לזיגוג עוגת בטטה פיליפינית

  • 225 גרם גבינת שמנת – בטמפרטורת החדר
  • 2 שמנת מתוקה (כ-470 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר (כ-100 גרם)
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנת עוגת שיפון פיליפינית

  1. מחממים את התנור מראש לחום של כ-170 מעלות
  2. מניחים נייר אפיה על 2 תבניות עגולות של 9 אינץ (23 ס”מ)
  3. (רשות): תוכלו לראות בסרטון כיצד מצפים את התבניות ברצועה של נייר אלומיניום שממולא בנייר מגבת טבול במים. זה נועד על פי הערוץ, ליצירת אפיה אחידה של כל אחת מעוגות השיפון.
  4. נעבור להכנת העוגה: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את אבקת האפיה, 1/2 כוס סוכר וכפית מלח.
  5. יוצקים מעל התערובת היבשה את 8 החלמונים, 1/2 כוס שמן, 3/4 כוס שמנת מתוקה, 1/2 כוס ריבת אובה, כפית תמצית אובה וכפית צבע מאכל סגול.
  6. טורפים עד לשילוב מלא ואחיד של הנוזל הסמיך.
  7. נעבור למרנג: טורפים יחד 8 חלבונים עם כפית קרם טרטר. מוסיפים 3/4 כוס סוכר, תוך ערבוב וממשיכים עד לקבלת קצפת יציבה.
  8. מקפלים את המרנג לתוך קערת העוגה הסגולה, וממשיכים לקפל, עד ש-2 העיסות הופכות לעיסה אחת אחידה.
  9. שופכים את העיסה באופן שווה ל-2 תבניות האפיה. דופקים בעדינות את התבניות על השולחן, כדי לוודא שאין בועות אוויר כלואות בפנים. מכניסים לתנור ואופים ל-35 עד 45 דקות (תלוי בתנור, מוציאים לאחר שקיסם שהכנסנו לעוגה, יוצא נקי).
  10. מוציאים את התבניות, הופכים מעל רשת נירוסטה, ומניחים להתקרר. לאחר הקירור – העוגות אמורות לצאת בקלות מהתבנית ומתקבלות 2 עוגות שיפון נפרדות.
  11. מומלץ להכניס לתנור ל-20 דקות, כדי לייצב את העוגה.
  12. בזמן שהעוגות במקפיא, ניתן להכין את הזיגוג:
  13. מתחילים בטריפה של 225 גרם גבינת השמנת בקערה.
  14. מוסיפים, תוך כדי המשך הטריפה, 1/2 כוס סוכר וכפית תמצית וניל. ממשיכים את לקבלת עיסה חלקה.
  15. לאחר מכן, תוך המשך הטריפה, יוצקים בעדינות את השמנת המתוקה. לאחר קבלת עיסה אחידה, מניחים בצד.
  16. מוציאים את העוגות מהמקפיא וחותכים כל אחת מהן בעדינות, אופקית, עם סכין חד ל-2 פרוסות, כך שאנחנו נקבל סך הכל 4 עוגות שיפון עגולות.
  17. לוקחים 3 מהעוגות, כדי להתחיל ולבנות את העוגה, על מגש: מניחים את העוגה הראשונה בעדינות, כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים מעליה בעדינות שכבה אחידה של הזיגוג.
  18. מניחים מעל הזיגוג בעדינות את העוגה השניה – כאשר החלק החתוך כלפי מטה ומורחים מעליו באחידות, שכבה נוספת של הזיגוג. מניחים מעל את השכבה השלישית – עם הצד החתוך כלפי מטה וחוזרים אל התהליך – מורחים שכבה אחידה מעל. בנוסף, כעת, מורחים שכבה גם מסביב לעוגה, כך שהיא כולה מצופה בזיגוג הלבן. משאירים מעט זיגוג לגימור.
  19. את העוגה הרביעית ששמרנו בצד – מכניסים למעבד מזון ומערבבים כדי לקבל פירורי עוגה סגולה. את הפירורים שקיבלנו, מורחים ידנית, מסביב לעוגה ומפזרים גם מלמעלה, כך שנקבל ציפוי סגול  מסביב העוגה.
  20. לסיום, את הזיגוג שנשאר, מכניסים למזלף, ומזלפים עיגולים על העוגה, לקישוט ולטעם. בתיאבון!

 

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *