Skip to content
()

מתכון קלאסי ופופולרי מאוד בתפוצות, וקצת פחות אצלינו. אבל כדאי מאוד לנסות להכין עוגת אננס הפוכה – עוגה שונה, טעימה ולמרות השם המפוצץ, גם כלל לא קשה להכנה. אפשר מן הסתם לנסות גם עם פירות אחרים, אבל בכל זאת, המבנה של האננס – חתיכות עגולות ושטוחות, מתאימות במיוחד, וגם הטעם האקזוטי, כמובן תורם. הצצנו במספר מתכונים של עוגות אננס הפוכות ובסופו של דבר, בחרנו במתכון של ליאורה ויטלה.

עוגת אננס הפוכה – המצרכים

  • 2 כפות של חמאה
  • 1/3 כוס של סוכר חום
  • 1 כף של מים
  • 4 פרוסות של אננס טרי, או אננס מקופסת שימורים
  • דובדבנים משומרים או טריים
  • 1 1/3 כוס הקמח לכל המטרה
  • 2 כפיות של אבקת אפייה
  • 1/8 כפית של מלח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2/3 גביע של שמנת חמוצה
  • רבע כוס של חמאה, שהתרככה בטמפרטורת חדר
  • ביצה אחת
  • 1 כפית של תמצית וניל

עוגת אננסה הפוכה – אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרססים תבנית עוגה עגולה 9 אינץ’ עם תרסיס בישול טפלון ומניח בצד.
  3. מניחים את 2 כפות חמאה בתבנית העוגה ומכניסים  לתנור עד שהחמאה נמסה ומוציאים.
  4. מוסיפים לתבנית את הסוכר החום והמים ומערבבים לתערובת.
  5. מניחים על התבנית את פרוסות האננס ומוסיפים במקומות הפנויים – בחורים של האננס, ובתבנית, דובדבנים ומניחים בצד.
  6. בקערה מתחילים להכין את בלילת העוגה: מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב.
  8. יוצקים את הבלילה שהתקבלה בתבנית, על האננס, ומיישרים.
  9. אופים במשך 35 דקות.
  10. מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות בלבד. לאחר חמש דקות להפוך את העוגה על צלחת, כך שהאננס יהיו למעלה.
  11. מקררים במשך 30 דקות ומגישים.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *