מתכון קלאסי ופופולרי מאוד בתפוצות, וקצת פחות אצלינו. אבל כדאי מאוד לנסות להכין עוגת אננס הפוכה – עוגה שונה, טעימה ולמרות השם המפוצץ, גם כלל לא קשה להכנה. אפשר מן הסתם לנסות גם עם פירות אחרים, אבל בכל זאת, המבנה של האננס – חתיכות עגולות ושטוחות, מתאימות במיוחד, וגם הטעם האקזוטי, כמובן תורם. הצצנו במספר מתכונים של עוגות אננס הפוכות ובסופו של דבר, בחרנו במתכון של ליאורה ויטלה.
עוגת אננס הפוכה – המצרכים
|
עוגת אננסה הפוכה – אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מרססים תבנית עוגה עגולה 9 אינץ’ עם תרסיס בישול טפלון ומניח בצד.
- מניחים את 2 כפות חמאה בתבנית העוגה ומכניסים לתנור עד שהחמאה נמסה ומוציאים.
- מוסיפים לתבנית את הסוכר החום והמים ומערבבים לתערובת.
- מניחים על התבנית את פרוסות האננס ומוסיפים במקומות הפנויים – בחורים של האננס, ובתבנית, דובדבנים ומניחים בצד.
- בקערה מתחילים להכין את בלילת העוגה: מערבבים את החמאה והסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב.
- יוצקים את הבלילה שהתקבלה בתבנית, על האננס, ומיישרים.
- אופים במשך 35 דקות.
- מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות בלבד. לאחר חמש דקות להפוך את העוגה על צלחת, כך שהאננס יהיו למעלה.
- מקררים במשך 30 דקות ומגישים.