מתכון ביתי של עוגת גבינה ללא אפיה, עם לימון, מתוך הספר one pot chef. אחד המתכונים הקלים ביותר שתתקלו בהם.עוגת גבינה ללא אפיה היא אחד המתכונים הפופולריים – של עוגות ללא אפיה ובכלל. למרות שטרם הספיקונו לנסות, השף מספר שזו העוגה הסודית של אמו ונשבע שהיא מעולה.
כמות הצפיות והלייקים ביוטיוב של מתכון ספציפי זה, מרמזים שהוא דובר אמת – והמתכון המובא כאן מוצלח במיוחד. שימו לב – אם אתם חובבי פאי, אפשר להשתמש במתכון המובא כאן גם כבסיס לפאי לימון ללא אפיה, עם שינויים מתבקשים כמובן.
עוגת גבינה עם לימון ללא אפיה – החומרים
- 250 גרם חמאה
- חבילת ביסקוויטים או עוגיות
- 750 גרם גבינה – רצוי גבינת שמנת
- 800 גרם חלק ממותק (בדומה לשפופרות או הפחיות)
- חצי כוס מיץ לימון טרי
מתכון עוגת גבינה ללא אפיה – אופן ההכנה
- מרסקים את העוגיות
- ממסים את החמאה בסיר ולאחר ההמסה, שופכים את העוגיות המרוסקות.
- מערבבים הכל יחד בסיר עד לקבלת עיסה “בוצית” או כהגדרת השף – חול רטוב.
- שופכים את העיסה לתבנית ומשטחים אותה היטב – כך השלמנו את בסיס העוגה.
- מניחים את התבנית עם המשטח במקרר ומתחילים בהכנת החלק העליון.
- לקערת המיקסר שופכים את יתרת החומרים: 750 גרם של גבינת שמנת, החלב הממותק ומיץ הלימון.
- מערבבים הכל כשתי דקות, עד לקבלת עיסה אחידה ודי סמיכה.
- שופכים את העיסה לתבנית מעל הבסיס
- כמו במרבית המקרים של עוגות ללא אפיה, מחזירים למקרר לשעתיים עד 3 ויש לכם עוגת גבינה עם לימון מוכנה להגשה
- אם מעוניינים, אפשר להוסיף קישוטים – פירות. סירופ שוקולד וכו’.