מתכון עוגת שוקולד פרווה מעולה של האתר החביב טייסטי. עוגה עם זיגוג שוקולדי ועם דירוג גבוה מאוד של למעלה מ-13 אלף לייקים, העוגה גם אינה כוללת ביצים מה שאומר שזהו גם מתכון עוגת שוקולד טבעונית
מתכון עוגת פרווה שוקולד ללא ביצים – החומרים
בשלב ראשון, הנה החומרים לזיגוג העוגה, גם הזיגוג הוא שוקולדי:
- 880 מ”ל חלב קוקוס (2 פחיות)
- 510 גרם שוקולד פרווה – שבור לחתיכות
- 60 גרם – כרגע כוס, שמן קוקוס מומס
- 320 גרם – כ-2 כוסות, אבקת סוכר
החומרים להכנת עוגת שוקולד פרווה
- 3 כוסות – כ-375 גרם של קמח מחיטה מלאה
- ½1 כוסות (180 גרם) אבקת קקאו כהה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כף סודה לשתיה
- ½1 כפית אבקת אפייה
- 1 קמצוץ מלח
- 3 כוסות (710 מ”ל) חלב שקדים
- 1 כוס (240 גרם) שמן קוקוס, מומס
- ½1 כוסות (380 גרם) רסק תפוחים
- ½1 כוסות (360 גרם) סירופ מייפל
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף תמצית וניל
- פירות יער, לבחירתכם, לקישוט
עוגת שוקולד פרווה – הוראות הכנה
- להכנת הזיגוג: בספל מדידה בטוח למיקרוגל, או בסיר קטן על הכיריים, מחממים את חלב הקוקוס, לא עד רתיחה (כ -2 דקות במיקרוגל).
- מניחים את השוקולד נטול החלב בקערה גדולה ויוצקים עליו את חלב הקוקוס החם, ומאפשרים לחלב להמיס את השוקולד. מערבבים היטב ומשלבים לתערובת חלקה.
- לאחר שהשוקולד נמס, מוסיפים את שמן הקוקוס ואבקת הסוכר. מקציפים עם מערבל יד או באופן ידני, עד קבלת עיסה חלקה.
- מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה. עוברים להכנת עוגת פרווה שוקולד – העוגה עצמה.
- מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
- משמנים 3 תבניות עגולות של 8 אינץ’ (20 ס”מ) ומניחים בצד.
- לקערה גדולה שופכים את קמח החיטה, אבקת קקאו כהה, סוכר, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח. מקציפים, משלבים ומניחים בצד.
- בקערה גדולה נפרדת מוסיפים את חלב השקדים, שמן הקוקוס, רסק התפוחים, סירופ המייפל, חומץ התפוחים ותמצית וניל. מקציפים ידנית ומשלבים.
- בשתי פעימות מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. מקפלים עם מרית עד לשילוב. אם נשארים מעט גושים, אין בעיה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין 3 מחבתות העוגה שהכנו בצד ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט לגמרי נקי.
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד עד להתקררות מלאה.
- מוציאים את קערת הזיגוג מהמקרר ומערבבים היטב
- מתחילים בבנייה: מניחים את העוגה שתהיה השכבה התחתונה ומורחים מעליה באחידות בסביבות כוס זיגוג – כ-115 גרם.
- מניחים מעליה את השכבה השניה ושוב – מורחים מעליה כוס זיגוג באופן אחיד.
- מניחים את השכבה השלישית ואת יתרת הזיגוג מורחים בנדיבות מעל העוגה ומצדדיה.
- מצפים עם פירות יער לקישוט.
בתיאבון
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
27 ביוני 2018 @ 9:39
Visitor Rating: 4 Stars
צוות עוגות
27 ביוני 2018 @ 9:41
Visitor Rating: 5 Stars