Skip to content
()

מתכון עוגת קרם שניט להכנה קלה מהירה. עוגת קרם שניט היא למעשה עוגה שמקורה באיזור אוסטריה הונגריה. התרגום של שם העוגה לעברית הוא – פרוסת קרם. בפועל מדובר על בצק עלים ממולא בקרם וניל. מצאנו עבורם מתכון אוסטרי מקורי עם סרטון קל ופשוט. הגרסה הזו היא של סנדביץ’ רגיל. יש כאלה שמעדיפים 3 שכבות בצק ו-2 שכבות קרם ביניהן. לשיקולכם.

מתכון עוגת קרם שניט – המצרכים

  • חבילת בצק עלים
  • 2 כוסות חלב
  • 40 גרם קורנפלור
  • מקל וניל
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 3 ביצים

אופן הכנת עוגת קרם שניט

  1. פורסים את חבילת בצק העלים עם נייר אפיה על תבנית, ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק – כמו מצה.
  2. חוצים את הבצק ל-2 כדי לקבל 2 חלקים שווים – ליצירת הסנדביץ’
  3. אופים את הבצק בחום של 180-190 מעלות למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק מוכן.
  4. לתוך כלי עם הקורנפלור יוצקים מעט חלב.
  5. במקביל, לתוך סיר שופכים את החלב ומוסיפים אבקת סוכר.
  6. חוצים את מקל הוניל ואת הגרעינים מוסיפים לסיר.
  7. טורפים את הקורנפלור עם החלב
  8. ובמקביל – טורפים גם את הסיר לקבלת נוזל אחיד.
  9. לקערה – שופכים 3 חלבונים
  10. את סיר החלב מחממים על הגב ומביאים לרתיחה
  11. מוסיפים לסיר את הקורנפלור תוך כדי ערבוב מהיר.
  12. ממשיכים לטרוף עד לקבלת נוזל אחיד
  13. מוסיפים לקערת הביצים מעט אבקת סוכר וטורפים בעזרת מיקסר ידני. ממשיכים להוסיף תוך כדי טריפה את יתרת הסוכר וממשיכים, עד לקבלת קצפת אחידה – במרקם של ענן.
  14. כעת, לוקחים את החלמונים של 3 הביצים ושופכים אותם תוך כדי טריפה לתוך סיר החלב, עד לקבלת נוזל אחיד.
  15. מקפלים את הקצפת מהקערה לתוך הסיר וממשיכים לערבב באמצעות מטרף ידני. את הנוזל מהסיר שופכים לתוך הקערה עם יתרת הקצפת וממשיכים בערבוב, עד לקבלת קצפת אחידה.
  16. לוקחים פיירקס זכוכית מלבני, מניחים על התחתית את אחד מחצאי הבצק.
  17. מורחים מעליו באופן אחיד את הקצפת
  18. את חצי הבצק השני חותכים בזהירות – חוצים לאורך ואז 5 מלבנים לרוחב, כך שמקבלים בסך הכל 10 מלבנים.
  19. מניחים את המלבנים מעל הקצפת – לכיסוי מלא
  20. בעזרת מסננת מפזרים בעדינות אבקת סוכר.

וזה הכל – יש לכם קרם שניט מוכן לאכילה.

כמובן שאם אתם מתעצלים לבצע את כל התהליך – ניתן להכין בקלות רבה יותר את הקרם – בעזרת אינסטנט פודינג, תוך הקפדה על ההוראות על האריזה, אבל באוסטריה זה לא יעבור.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *