מתכון עוגת שוקולד ללא סוכר מצוין, שזכה להמון ביקורות חיוביות ברשת. זוהי עוגת שכבות שוקולד מזמינה. את המתכון לקחנו מערוץ היוטיוב The Best Cake Recipes. בתחתית העמוד כרגיל – מחכה לכם גם הסרטון המלא.
עוגת שכבות שוקולד ללא סוכר – החומרים
- 1 ו-3/4 כוסות קמח לאפייה
- 1 ו-3/4 כוסות ממתיק מלאכותי ספלנדה
- 3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כפית אבקת אפייה
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חובצה (חלב חמאה), מה שמוכר בסופר כ-ריוויון
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 2 ביצים גדולות (מומלץ בטמפרטורת החדר)
- 1 כפית וניל
- 1 כוס קפה חם טרי חזק טרי
עוגת שוקולד ללא סוכר – המוצרים לציפוי העוגה
- 225 גרם גבינת שמנת (מרוככת)
- 60 גרם פודינג שוקולד ללא סוכר (קופסה גדולה)
- 1 ן-1/2 כוסות חלב
- 225 גרם קצפת ללא סוכר (ניתן לרכוש בחנויות ייעודיות, או להכין לבד)
מתכון עוגת שוקולד ללא סוכר – הוראות הכנה
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- משמנים עם מעט שמן וקמח 2 תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ ‘(כ-23 ס”מ).
- שמים קמח, ספלנדה, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח בקערה ומערבבים היטב.
- במיקסר , מערבבים יחד את הריוויון, השמן, הביצים והווניל.
- מוסיפים באטיות את תערובת החומרים היבשים בזמן שהמיקסר על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את הקפה, מוודאים שהכל משולב היטב -הבלילה צריכה להיות חלקה מאוד.
- שופכים את הבלילה לתבניות המוכנות ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא נקי.
- מוציאים את העוגות והופכים אותן על משטח לקירור – רצוי רשת ברזל.
- בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את הציפוי.
ציפוי העוגה
- בעזרת מערבל ידני מקציפים את גבינת השמנת המרוככת בקערה גדולה עד לקבלת קרם חלק וקרמי.
- בקערה אחרת מערבבים יחד את תערובת הפודינג ללא חלב וסוכר, תוך הקצפתם עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את הפודינג, כף אחת בכל פעם לקערת גבינת השמנת, תוך ערבוב בין כל תוספת. חשוב שלא להוסיף מהר מדי, אחרת לא תתקבל עיסה חלקה ואחידה.
- לאחר הוספת כל הפודינג, מקפלים את הקצף ומערבבים בעדינות עד לאיחוד מוחלט.
הרכבת עוגת שכבות שוקולד
מניחים אחת מ-2 העוגות על צלחת הגשה – זו השכבה הראשונה
מניחים ומשטחים ציפוי בהיקף של כוס עד כוחס ו-1/2 מעל העוגה ומיישרים בעדינות.
מניחים מעל הציפוי את העוגה השנייה
מעליה – אם רוצים, מוסיפים באופן אחיד את יתרת הציפוי ומצפים גם מסביב לעוגה
מקררים את העוגה עד להגשה. הציפוי יתרכך ויתמוסס אם יישמר בטמפרטורת החדר, לכן יש לשמור על העוגה קרה!
צוות עוגות
1 בינואר 2020 @ 10:46
Visitor Rating: 5 Stars