עוגת תפוחים בקרמל, או עוגת תפוחים מקורמלת, היא עוגה ריחנית ועשירה, שמתאימה במיוחד לחודשים הקרים, לצד התה והקפה. המתכון של ליאורה ויטלה המוצג כאן, אינו מסובך להכנה וגם כולל תבלינים שמוסיפים לעוגה עוקץ נוסף.
המצרכים עבור הקרמל
- ¼ כוס חמאה
- 2/3 כוס סוכר חום
המצרכים עבור הבלילה של עוגת תפוחים בכרמל
- 2 תפוחים גדולים גולדן דלישס קלופים, ללא הליבה ופרוסים דק
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 ושליש כוס קמח לכל מטרה
- 1 כפית של קינמון
- 1 כפית של אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 1 / 8 כפית של מוסקט מגוררת טרי
- ½ כפית שמחת טריים תפוז מגוררת
- ½ כוס חמאה ללא מלח מרוככת
- 2 ביצים
- ½ כפית של תמצית וניל
- ½ כוס חלב מלא
- 1 כוס סוכר
עוגת תפוחים בקרמל – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 160 מעלות שלך. משמנים מחבת מרובעת, 20 על 20 ס”מ, רצוי בתרסיס חמאה ומניחים בתבנית נייר אפיה.
- בקערה קטנה זורקים את פרוסות התפוחים עם מיץ הלימון ומניחים בצד.
- הכנת הקרמל: בסיר קטן ממיסים את כוס ¼ חמאה ומוסיפים את הסוכר החום. מערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.
- יוצקים את תערובת הסוכר החום במחבת. מניחים עליה את פרוסות התפוח ב-2 שכבות ומניחים בצד.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את הקמח, המלח, אבקת האפיה, קינמון ואגוז מוסקט ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים יחד ½ כוס חמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים ביצים, גרידת תפוז, תמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לקערה מחצית מהחומרים היבשים וחצי מהחלב ומערבבים. לאחר קבלת תערובת אחידה, מוסיפים את החומרים היבשים שנותרו ואת החלב ומערבבים עד שהכל הופך לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על התפוחים באופן שווה.
- אופים במשך 55 עד 60 דקות ומקררים במשך 15 דקות.
- מניחים צלחת הפוכה על התכנית והופכים את העוגה לצלחת.
- בוזקים מלמעלה אבקת סוכר ובתאבון!