מתכון לקאפקייקס קטיפה אדומה של מאפיית ההאמינג בירד המפורסמת מלונדון. כמו עוגת קטיפה אדומה, רק בפורמט קטן וחמוד של קאפקייקס. המתכון המצורף כאן הוא ל-12 קאפקייקס.
קאפקייקס קטיפה אדומה – החומרים
- 60 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר
- ביצה אחת
- 20 גרם אבקת קקאו
- 40 מ”ל צבע מאכל אדום
- ½ כפית תמצית וניל
- 120 מ”ל שמנת
- 150 גרם קמח רגיל
- ½ כפית סודה לשתיה
- ½ 1 כפית חומץ לבן
- מגש קאפקייקס בן 12 גומות, מרופד בנייר אפיה
- 300 גרם אבקת סוכר, מנופה
- 20 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 125 גרם גבינת שמנת, קרה
קאפקייקס קטיפה אדומה – הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מכניסים את החמאה והסוכר למערבל חשמלי, או למטרפה חשמלית ידנית ומפעילים במהירות בינונית עד שנוצר קצף בהיר ותפוח היטב
- מעלים למהירות גבוהה ומוסיפים לאט את הביצה. מערבבים עד שהכל משולב היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים יחד את אבקת הקקאו, צבע מאכל אדום ותמצית וניל ומקבלים עיסה מאוד כבדה וכהה. מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וצבעונית. מקפידים לגרד את הדפנות עם לשון גומי.
- מפעילים את המערבל מאטים מהירות ויוצקים לאט את השמנת.
- מקציפים היטב ומוסיפיפ חצי מהקמח, טורפים עד שהכל משולב היטב. חוזרים על תהליך זה, עד שכל החמאה והקמח נוספו. מגרדים את דופן הקערה שוב.
- מפעילים את המערבל במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה. מורידים את המהירות שוב ומוסיפים את הסודה לשתיה וחומץ. מקציפים עד שמקבלים תערובת אחידה ולאחר מכן הפעל את המהירות שוב למשך כמה דקות נוספות.
- בינתיים, מכינים את הזיגוג, על ידי ערבוב דובדבן מסוכר, ו-20 גרם חמאה יחד במיקסר, או מקצף ידני, במהירות בינונית-איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את גבינת שמנת בבת אחת ומקפלים הכל יחד. מפעילים את המערבל עד במהירות בינונית-גבוהה.וממשיכים להקציף עד לקבלת זיגוג קליל, לפחות חמש דקות. לא לערבב יותר מדי, כדי שלא לקבל תערובת נוזלית מדי.
- שופכים את התערובת לתוך התבנית, עד למילוי 2 שליש כל גביע ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 עד 25 דקות, או עד הספוג קופץ בחזרה כאשר לוחצים עליהם. שיפוד המוחדר למרכז צריך לצאת נקי.
- משאירים את הקאפקייק להצטנן מעט במגש לפני שמניחים על מדף קירור תיל להתקרר לחלוטין.
- כאשר הקאפקייקס קרים, מזגגים בעזרת כפית אתת גבינת השמנת.