Skip to content
()

מתכון שהוא להיט היסטרי ברשת עם 3.5 מיליון צפיות של עוגת שוקולד לחה, או לפי הגדרת השף ניקוס – עוגת שוקולד בוצית. כדאי להכין מטליות לחות על השולחן, לפני ההגשה..

החומרים הדרושים להכנת עוגת שוקולד לחה

  • אבקת סוכר
  • קקאו
  • 1 וחצי כוסוות קמח לבן
  • קמח תופח מאליו
  • חפיסת שוקולד מריר 200 גרם – לפחות 70% קקאו
  • 2 ביצים
  • 250 גרם חמאה

הוראות הכנה – עוגת שוקולד לחה

  • ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לחמאה תוך כדי התהליך את השוקולד, יחד עם אבקת הסוכר ומעט מים
  • מערבבים הכל החום בינוני למשך 3-4 דקות
  • את העיסה מניחים בקערה להתקרר כ-10 דקות
  • טורפים את הביצים ושופכים לתוך התערובת ומערבבים היטב
  • מוסיפים בעדינות את הקמח הלבן
  • מוסיפים רבע כוס של אבקת קקאו
  • מערבבים את הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה
  • יוצקים את העיסה לתבנית עגולה ומשטחים לגובה אחיד
  • מחממים תנור ל – 180 מעלות
  • מכניסים את העוגה לתנור לשעה עד שעה וחצי

קישוט העוגה

  • להכנת שוקולד גאנש – לציפוי העוגה, מחממים בסיר שמנת עם שוקולד
  • מכניסים למקרר לחצי שעה
  • מצפים את העוגה לאחר שהיא והגאנש התקררו
  •  בעזרת קולפן, מגרדים חפיסת שוקולד ויוצרים תלתלי שוקולד
  • מפזרים את התלתלים מעל העוגה

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *