עוגיות חמאה פריכות של השפית לאורה ויטלה, כולל סרטון מפורט והוראות הכנה בעברית. זהו ללא ספק מתכון שחייב להיות בארסנל שלכם – קל מאוד להכנה ומהיר. אפשר כמובן להסתפק בעוגיות בגרסה הרזה, ללא ציפוי השוקולד
אלו עוגיות חמאה מעט שונות בהכנה שלהם מעוגיות החמאה שאתם אולי מכירים, אבל לא מדובר בהליך מורכב מדי. יש לעקוב אחרי ההוראות, והתוצאות שוות את המאמץ הקטן.
עוגיות חמאה פריכות – החומרים
- חמאה
- אבקת סוכר
- תמצית וניל
- קמח
- מלח
- שוקולד מריר וחלב – להכנת הכיסוי הסופי
עוגיות חמאה פריכות – אופן ההכנה
- חממו את התנור מראש ל-180 מעלות
- קחו תבנית מרובעת, 25 על 25 ס”מ בערך
- שמנו את התבנית בחמאה, או ספריי וכסו בנייר אפיה. חשוב שהנייר יהיה גבוה מהתבנית, כדי שאפשר יהיה למשוך את העוגיות בקלות
- למיקסר שופכים חמאה בטמפרטורה החדר, אבקת סוכר – ויטלה ממליצה להשתמש בה במקום בסוכר רגיל ו-2 כפיות תמצית וניל
- יש לערבב כדקה או 2 עד לקבלת מרקם קרמי.
- אחר כך מוסיפים לתערובת קמח ומלח, ממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה ומעט מוצקה.
- אם רוצים ליצור צורות, כדאי להניח במקרר לשעה, כדי שהתערובת תתקשה מעט.
- משטחים את התערובת בגובה אחיד בתבנית. לאחר שמניחים, חותכים על התבנית בעזרת סכין לאורך ולרוחב לקבלת עוגיות מלבניות.
- כל עוגיה מחוררים בעזרת מזלג.
- מכניסים לתנור ל-20 עד 25 דקות. או עד לקבלת המראה המוזהב.
- ברגע שיוצא מהתנור, חותכים שוב מיד את העוגיות, לפי החתכים שכבר עשינו.
- אפשר להגיש גם כך, אבל מומלץ להוסיף גם שוקולד: ממיסים שוקולד מריר יחד עם שוקולד חלב. טובלים כל עוגיה עד החצי ומניחים לייבוש