עוגת היער השחור, או בשמה המוכר בלאק פורסט, היתה פופלרית בתקופת הפריחה של קפולסקי אי שם בשנות ה- 80. אבל גם היום עדיין מדובר על עוגת שוקולד טעימה מאוד, עם הרבה ורסיות. והכי חשוב – קלה יותר להכנה ממה שנדמה.
כאן מוגש לכם המתכון של צוות נסטלה אירופה, עם גרסה קלאסית מוצלחת, ללא ביצים. כאמור, ניתן למצוא גרסאות שונות לעוגה זו וכרגיל, אתם מוזמנים לשלוח לנו גם את המתכון שלכם ולזכות לתהילת נצח באתר.
עוגת היער השחור ללא ביצים – המצרכים
-
קמח תופח – 175 גרם (כוס ושלושת רבעי)
-
פחית חלק ממותק ( 400 גרם)
-
אבקת קקאו – 3-4 כפיות ׁ(25 גרם)
-
1 ו-1/3 כוס סודה לשתיה (200 מיליגרם)
-
אבקת אפיה – כפית
-
תמצית וניל – כפית
-
אבקת סודה – כפית
-
100 גרם חמאה
-
דובדבנים ממותקים – לפי הטעם
-
שמנת מתוקה – 200 גרם
-
אבקת סוכר – 2 כפיות
-
שוקולד חלב – 50 גרם
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- לקערה – מסננים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפיה ואבקת הסודה.
- לכלי נפרד מכניסים את החמאה ואת פחית החלב הממותק וטורפים היטב
- מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים לערבב
- לאחר שהעיסה חלקה, שופכים לתוכה לסירוגין, תוך כדי ערבוב את התערובת היבשה את הסודה לשתיה: כשליש מהתערובת היבשה ואז מחצית מהסודה, שוב את התערובת היבשה, יתרת הסודה ואז את יתרת התערובת היבשה.
- ממשיכים לערבב את קבלת עיסה חלקה ואחידה.
- משמנים ומפזרים קמח על תבנית 8″ עגולה (20 ס”מ)
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך 40-45 דקות
- לאחר שקיסם יוצא נקי מהעוגה – ניתן להוציא מהתנור, משאירים להתקרר ומתחילים בהכנת הציפוי
- שופכים לקערה את השמנת המתוקה
- מוסיפים 2 כפיות של אבקת סוכר וטורפים היטב
- מוציאים בעדינות את העוגה מהתבנית – וחוצים אורך במחצית הגובה – כך שמקבלים 2 עוגות עגולות
- מניחים את החצאים בנפרד, כאשר הצד אותו חתכנו – אמצע העוגה, מונח כלפי מעלה
- מרטיבים כל אחד מהם עם סירופ דובדנים ומורחים בעדינות שכבה של קצפת
- מפזרים על אחד מהחצאים בנדיבות דובדבנים חצויים וסוגרים את העוגה – כמו סנדביץ’
- מורחים כעת את יתרת הקצפת על העוגה ומקשטים את העוגה עם דובדבנים.
- מגרדים שוקולד חלב ומפזרים את שבבי השוקולד מעל העוגה בנדיבות וזה הכל..העוגה מוכנה