עוגת חלת דבש היא אחד הדברים הקלים לעשיה – עם 4 מרכיבים ו-5 דקות עבודה, תקבלו עוגה שונה מעוגות הדבש הסטנדרטיות. הנה המתכון של אתר סורטד, הכולל גם רוטב שוקולד סמיך, להגברת המתיקות..
עוגת חלב דבש – החומרים
- 160 גרם אבקת סוכר
- 80 גרם סירופ זהוב (מייפל או דומה)
- 80 גרם חמאה
- 2 כפיות אבקת סודה
גאנש שוקולד – החומרים
- 200 גרם שוקולד מריר או טובלרון
- 100 מ”ל חלב
עוגת חלת דבש – הוראות ההכנה
- מרפדים תבנית עגולה בנייר אפיה
- מחממים בסיר את הסוכר, הסירופ והחמאה בעדינות, עד להמסה. לאחר ההמסה, מגבירים את האש לרתיחה, לא מערבבים ומחכים עד שמתקבל גוון זהוב – כשל סירופ מייפל.
- להוריד מהאש, להוסיף את אבקת הסודה ומערבבים במהירות, עד לקבלת קצף
- יוצקים בעדינות לתבנית ומניחים עד להתקררות
- להכנת הגאנש – פונדו השוקולד: שוברים את השוקולד לחתיכות, שמים בכלי פונדו, או דומה, שופכים את החלב ומחממים בעדינות עד להמסה. ניתן להשתמש בחימום הכלי בתוך סיר מים על הגז, או במיקרו.
- את חלת הדבש שהתקררה שוברים – באמצעות מכות של כת סכין, פטיש עץ וכו’, לחתיכות בגודל ביס.
- מגישים יחד עם השוקולד המומס, טובלים ואוכלים.
צוות עוגות
21 בספטמבר 2019 @ 13:25
Visitor Rating: 5 Stars