עוגה בכוס בלי ביצה ובכלל, עוגה בכוס במיקרו, ובפרט סופלה שוקולד במיקרו, הוא אחד הטרנדים החמים בשנים האחרונות. עוגה במיקרו היא לרוב עוגה אישית, בספל וקלה להכנה. בחיפוש מקיף, מצאנו את אחד המתכונים המוצלחים ברשת – עוגה במיקרו ללא ביצה, שהיא למעשה עוגת שוקולד פשוטה ומהירת הכנה. לסרטון, של עוגת שוקולד בספל, או עוגת מאג שוקולד – יש כ-1.5 מיליון צפיות וקרוב ל-18 אלף לייקים, מתוך אתר sweetcookiepie. זהו מתכון קליל, 3 דקות הכנה לפי המחברים,טעים וגם אפשר כמובן להפוך ליצירה משותפת עם הילדים. בתחתית המתכון, כרגיל, תמצאו סרטון בהיר שידריך אתכם.
לא לשכוח כמובן, לפני שאתם מתחילים בהכנה, לוודא שאתם עושים שימוש בספל שמתאים לשימוש במיקרו. הדבר האחרון שאנחנו רוצים הוא לגרום לפיצוץ למיקרו, שיהפוך אותו לבריכת עיסת שוקולד דביק..
מתכון עוגת שוקולד במיקרו – החומרים
- 4 כפות קמח לכל מטרה
- 2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 2 כפות סוכר מגורען
- קורט מלח
- 5 כפות חלב
- 2 כפות שמן צמחי
- אופציונלי: שוקולד צ ‘יפס, נוטלה או חמאת בוטנים
עוגה בכוס במיקרו – אופן ההכנה
כפי שתיראו כאן מיד, אופן ההכנה של סופלה שוקולד במיקרו קל במיוחד וגם מהיר ולכן, כמו שכבר שכתבנו בפתיח, זו עוגה מעולה לעבודה משותפת עם הילדים, שיכולים ממש להכין ולערבב את החומרים בעצמם ומן הסתם גם להכניס למיקרו ולהפעיל.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסוכר והמלח.
- מוסיפים את החלב והשמן וממשיכים לערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה לגמרי.
- אם רוצים, משלבים שבבי שוקולד.
- מניחים את הבלילה בתוך ספל ומוסיפים נוטלה או חמאת בוטנים.
- מכניסים ל-60 שניות למיקרוגל (המתכון המקורי מדבר על מיקרו של 1200 וואט, ייתכן שאצלכם יהיה צורך לחמם קצת יותר או פחות, לפי המכשיר. בכל מקרה, בידקו כמה וואט מספק המכשיר ורצוי לא להפעיל בשלב ראשון יותר מדקה. אם יהיה צורך – תוסיפו זמן חימום נוסף).
תיהנו