Skip to content
()

עוגת שוקולד שנשלחה אלינו על ידי אביב, התקבל בתודה ומתפרסם כאן באתר. נודה לכם כמובן אם תגיבו ותעדכנו האם אוהבים את המתכון. מכאן, רשות הדיבור לאביב: קודם כל העוגה ממש קלה ובלי צורך במיקסר והכי חשוב טעימה בטירוף ונטרפת תוך שנייה!
הבלילה מתאימה ל-2 תבניות ארוכות או לתבנית עגולה ועמוקה בינונית.

עוגת שוקולד עשירה – החומרים הדרושים

  • 75 גרם חמאה
  • 3\1 כוס שמן
  • 3\2 כוס חלב
  • 3\1 כוס קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 ורבע כוסות סוכר
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 1 ורבע כוסות קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה
  • 1 שמנת חמוצה

לציפוי העוגה

  • חצי (לפעמים טיפה יותר) מיכל שמנת מתוקה
  • חצי חפיסת שוקולד מריר
  • חצי חפיסת שוקולד חלב
  • הערה:מומלץ לא לשנות את טעמי השוקולד שניתנו.

עוגת שוקולד עשירה -אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  2. מנפים את הקמח.
  3. מחממים בסיר:חמאה, שמן, חלב וקקאו תוך כדי ערבוב, עד לסף רתיחה.
  4. מסירים מהכיריים(חשוב) ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
  5. מוסיפים את 2 הביצים, תמצית הוניל, הקמח ומערבבים.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בין 30-40 דקות, לאחר 30 דקות בודקים, אם ממש רטוב לאפות עוד 5 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים דביקים, לא יבש לגמרי!
  7. כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה(רצוי עם מזלג לחורר המון) כדי שהציפוי ינזל לתוך העוגה.

הכנת הציפוי

  • ממיסים בצלחת עמוקה במיקרו במשך כדקה וחצי את השמנת והשוקולדים ומערביים היטב לתערובת חלקה ואז שופכים על העוגה.
  • דרך אגב, מומלץ בחום לפזר קוקוס מעל הציפוי יוצא מעולה!

בתאבון ☺

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *