עוגת שוקולד שנשלחה אלינו על ידי אביב, התקבל בתודה ומתפרסם כאן באתר. נודה לכם כמובן אם תגיבו ותעדכנו האם אוהבים את המתכון. מכאן, רשות הדיבור לאביב: קודם כל העוגה ממש קלה ובלי צורך במיקסר והכי חשוב טעימה בטירוף ונטרפת תוך שנייה!
הבלילה מתאימה ל-2 תבניות ארוכות או לתבנית עגולה ועמוקה בינונית.
עוגת שוקולד עשירה – החומרים הדרושים
- 75 גרם חמאה
- 3\1 כוס שמן
- 3\2 כוס חלב
- 3\1 כוס קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 1 ורבע כוסות קמח תופח או קמח רגיל+אבקת אפיה
- 1 שמנת חמוצה
לציפוי העוגה
- חצי (לפעמים טיפה יותר) מיכל שמנת מתוקה
- חצי חפיסת שוקולד מריר
- חצי חפיסת שוקולד חלב
- הערה:מומלץ לא לשנות את טעמי השוקולד שניתנו.
עוגת שוקולד עשירה -אופן ההכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מנפים את הקמח.
- מחממים בסיר:חמאה, שמן, חלב וקקאו תוך כדי ערבוב, עד לסף רתיחה.
- מסירים מהכיריים(חשוב) ומוסיפים שוקולד וסוכר, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט.
- מוסיפים את 2 הביצים, תמצית הוניל, הקמח ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בין 30-40 דקות, לאחר 30 דקות בודקים, אם ממש רטוב לאפות עוד 5 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים דביקים, לא יבש לגמרי!
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים אותה(רצוי עם מזלג לחורר המון) כדי שהציפוי ינזל לתוך העוגה.
הכנת הציפוי
- ממיסים בצלחת עמוקה במיקרו במשך כדקה וחצי את השמנת והשוקולדים ומערביים היטב לתערובת חלקה ואז שופכים על העוגה.
- דרך אגב, מומלץ בחום לפזר קוקוס מעל הציפוי יוצא מעולה!
בתאבון ☺