קאפקייקס שוקולד מתכון קל וטעים במיוחד, כולל מתכון לציפוי קאפקייקס. רוצים עוגת שוקולד פרטית שלא תצטרכו לחלוק עם אף אחד? אם כך, מתכון לקאפקייקס שוקולד, כמו זה המצורף כאן, מתוך אתר joy of baking הוא בדיוק בשבילכם. וגם אם תאלצו לכבד – לא נורא, המתכון המצורף כאן, נועד להכין 16 קאפקייקס שוקולד.
קאפקייקס שוקולד מתכון קל – החומרים הדרושים
- 1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו
- 1 כוס (240 מ”ל) מים חמים רותחים
- 1 ו- 1/3 כוסות (175 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- חמאה ללא מלח 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן מגורען
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל טהור
החומרים הדרושים עבור מתכון לציפוי קאפקייקס (פאדג’ שוקולד)
- 120 דרם שוקולד לא ממותק, קצוץ גס
- חמאה ללא מלח 2/3 כוס (150 גרם), בטמפרטורת החדר
- 160 גרם אבקת סוכר דק
- 1 ו-1/2 כפיות תמצית וניל טהור
מתכון לקאפקייקס שוקולד – הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות 375 מעלות צלזיוס (190 מעלות צלזיוס).
- מסדרים 16 גביעי מאפין מנייר, או שמושחים בחמאה 16 גביעים נירוסטה.
- בקערה קטנה מערבבים היטב את המים הרותחים ואת אבקת הקקאו. ממתינים עד שמצטנן לטמפרטורת החדר.
- בקערה אחרת, להקציף יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
- בקערת מערבל חשמלי, או מיקסר יד, מערבבים את החמאה והסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ממשיכים עד לקבלת תערובת חלקה. לגרד את דפנות הקערה לפי הצורך.
- מוסיפים לקציפה את תמצית הוניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לאחר מכן, מוסיפים את תערובת הקקאו שהתקררה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- ממלאים כל כוס מאפין עד לגובה שני שליש בבלילה ואופים כ 16 – 20 דקות או עד שקיסם מוכנס לתוך העוגה ויוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ומניחים על רשת לצינון.
- לאחר שהקאפקייקס התקררו לחלוטין, מצפים, עם מרית קטנה או אם מזלף. מומלץ להשתמש בפתח כוכב.
- הקאפקייקס טובות ביותר כשהן טריות. אבל אפשר לכסות ולאחסן למשך כמה ימים.
מתכון לציפוי קאפקייקס שוקולד – הוראות הכנה
- ממיסים את השוקולד בקערה עמידה בחום בתוך סיר מים רותחים. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- במערבל מערבבים את החמאה, כדקה, עד שמתקבל קרם חלק.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (כ 2 דקות). מוסיפים את תמצית הוניל
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מגבירים את המהירות עד בינוני גבוה, עד לקבלת זיגוג חלק ומבריק (בערך 2 דקות -3).
עינב
2 ביוני 2013 @ 18:36
מתכון גרוע! יותר מידי חמאה, לא מספיק סוכר, לא להכין!!
דנה
7 בספטמבר 2013 @ 12:08
לי דווקא יצא מעולה!
יסמין
9 באוגוסט 2014 @ 14:05
אין כזה דבר יותר מדי חמאה :))
סימי
8 באוגוסט 2013 @ 11:06
מתכון מצויין. אין כמו האמריקאים להכין קאפקייק. שלוש הכיתות של הילדים התנפלו ולא נשאר זכר או פרור.
מיכל
19 באוגוסט 2013 @ 20:39
למה מתכון גרוע ? אולי אחרים יואהבו את זה!!!
אסתר
7 בספטמבר 2013 @ 20:23
טעות!! לי זה יצא טעים ומושלם!! והכנתי בלי בציפוי… הכנתי ציפוי לבד משמנת מתוקה ואינסטינט פודינג…
והחלפתי את התמצית וניל לתמצית שוקולד… ואני כולה בת 13!! אבל המתכון נהדר יצא מממממש טעים!!!!
רוצים לדעת על מתכונים לקאפקייקס שוקולד | מתכונים
9 באוקטובר 2013 @ 18:20
[…] מתכון מצויין של עוגת קאפקייקס שוקולד, כולל סרטון וידאו. המתכון הוא לקבלת 16 קאפקייקס שוקולד. אפשר כמובן להגדיל את הכמויות על פי הצורך.מתוך קאפקייקס שוקולד – מתכון מצולם ומתורגם מעולה | עוגות להמשך קריאה […]
שרה
6 בנובמבר 2013 @ 23:42
מתכון מעולה!! מכינה אותו המון! אבל לא מצליחה לקשט כמו שצריך..אשמח לטיפים לקישוט ואיך לשים את הציפוי..
נועה
6 בנובמבר 2013 @ 23:49
יצא מדהייים, אנשים התמוגגו… מתכון מעולה, כולל הציפוי.
-מור-
24 בדצמבר 2013 @ 19:12
אני רוצה להוסיף לזה שוקולד צ’יפס לבן, כדי שהוא יהיה טיפה יותר צבעוני.
זה אפשרי ?
תודה.
אביב
24 בדצמבר 2013 @ 19:14
אני חושבת שזה יכול להשתלב אבל זה לא כתוב במתכון.
ואולי זה יהרוס
צוות עוגות
25 בדצמבר 2013 @ 0:29
היי,
אנחנו לא ניסינו, אבל לא נראה שיש בעיה. נשמח אם תעדכני איך יצא
חנה
14 באוגוסט 2014 @ 16:32
אפשר אפשר אני ניסיתי ויצא מצויין רק תשתמשי בשוקולד לבן איכותי!
סינטיה
25 בינואר 2014 @ 12:55
מתכון מעולה ומדוייק להפליא!!!!!!
טלי
25 בינואר 2014 @ 13:26
ציפוי אחר….
1 חבילה של אבקת סוכר
מוסיפים בהדרגה כ-2 כפות חלב מערבבים היטב עד שמתקבל זיגוג חלק וסמיך
לא מוסיפים עוד חלב מחלקים לשניים או שלושה קעריות
ומוסיפים לכל קערה 2 טיפות צבע מאכל כגון ורוד ירוק או כחול או להשאיר לבן.
נעה
15 ביולי 2014 @ 13:01
הציפוי יצא מתוק מידי….מוגזם!!
חן
14 באוגוסט 2014 @ 16:30
מתכון טוב מאוד זה המתכון הנשלף שלי בכל הקשור לקאפקייקס שוקולד! אך עשיתי שינוי קל מהחמאה לשמן קנולה רגיל, לחמאה יש טעם מאוד חזק והיא בקלות משתלטת על הטעמים ולוקחת את כל הבמה לעצמה במיוחד במתכון הזה בו היא נורא דומננטית אז הפעלתי שיקול דעת והחלפתי את זה בשמן. אבל בכל זאת לא הספיק לי ל16 קאפקייקס..
רינת
5 באוקטובר 2014 @ 7:27
כמה שמן במקום חמאה ?
צוות עוגות
5 באוקטובר 2014 @ 7:47
רינת, מה שקראנו (לא ניסינו) זה לא תמיד מומלץ. עם זאת, באתר של ניג’לה שאנחנו אוהבים, נכתב כי אם אתה ממש מתעקשת, מומלץ להמיר את החמאה בשמן ב-80% ממשקל החמאה ואת ה-20% הנותרים להמיר בנוזל כמו חלב או שמנת חמוצה. על תשכחי לספר מה יצא..
סברין כנעני
11 באוקטובר 2014 @ 10:19
מתכון מנציח
הכי טעים שיש
יצא לי מעולה