מתכון עוגת שוקולד בחושה עשיר ועסיסי – עוגת שוקולד לחה, קלה להכנה ופופולרית מאוד, של הערוץ הבריטי how to make yummy. זה מתכון של ג’וזפין רסיפס, עם קרוב ל-3 מיליון צפיות ו-14 אלף לייקים. עוגה נהדרת להגשה, או כבסיס – ליום הולדת או חגיגה אחרת.
עוגת שוקולד בחושה – הרכיבים
לבסיס הבצק:
• שמן תירס 22 גרם
• 10 גרם אבקת קקאו, מנופה
• 1/2 כפית קפה נמס, מנופה
• 66 גרם חלב (כשליש כוס)
25 גרם סוכר
תערובת החלמונים:
• 46 גרם, 2 חלמונים
• 58 גרם קמח עוגה
• קורט מלח
תערובת החלבונים:
• 70 גרם, 2 חלבונים
• 1/4 כפית קרם טרטר
• 45 גרם סוכר
החומרים להכנת שוקולד גאנאש:
• 150מ”ל קרם כפול
• 100 גרם שוקולד צ’יפס כהה
עוגת שוקולד בחושה – אופן ההכנה
- בסיר מחממים שמן תירס על חום בינוני-נמוך. מוסיפים אבקת קקאו מוקפצת, קפה נמס, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה. לאחר מכן משלבים עם חלב וסוכר ומכבים.
- כאשר הסיר עדיין חמים, אך פחות מ-65 מעלות, מוסיפים גם את תערובת החלמוים – כל חלמון בנפרד, תוך כדי ערבוב ואז מפזרים את קורט המלח, אחר כך את הקמח, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את חלבוני הביצה עד להקצפה ואז מוסיפים שמנת טרטר וסוכר, עד לקבלת קצף יציב, כ -3 דקות.
- מקפלים את חלבוני הביצה לתוך הבלילה החלקה, ומערבבים עד לשילוב מלא של העיסה.
- יוצקים את התערובת לתוך תבנית פח 6 אינץ’ (15 ס”מ), מוכנה עם נייר אפיה, כאשר מורחים את הדפנות בחמאה. משתמשים במרית כדי להחליק את התערובת באופן אחיד.
- מניחים את התבנית העגולה בתוך תבנית מלבנית גדולה – שתשמש כאמבט מים חמים. מחממים תנור מאוורר ל-130 מעלות, כאשר מוודאים שהחום בתנור אחיד.
- מכניסים את התבניות – כאשר בתבנית המלבנית יוצקים מים ואופים במשך 45 דקות. משאירים להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה, לפחות 10 דקות.
- הכנת גאנאש השוקולד
- בסיר קטן, מבשלים את הקרם הכפול על אש בינונית נמוכה, מוסיפים שוקולד צ’יפס שוקולד כהה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
- משאירים להתעבות במשך 15 דקות לפני שיוצקים על העוגה.
- לאחר שהעוגה התקררה, מניחים אותה על רשת (לא חובה), יוצקים את גנאש השוקולד החם על מרכז העוגה, מניחים לגאנש לנזול לפחות 15 דקות ולהתקרר ולפני ההגשה.