אם מגיעים אליכם אורחים בהתראה קצרה, או סתם לא בא לך להתאמץ, זה המתכון המושלם – עוגות טארט אישיות בגביעי בצק פילו, עם מינימום מרכיבים והכנה של 5 דקות, ממטבח של ליאורה ויטלה.
המצרכים הדרושים להכנת טארטלט לימון ואוכמניות
15 כוסות פילו -למילוי
1 גביע של יוגורט לימון דל שומן – 170 מ”ל
¼ כפית של גרידת לימון טרי
אוכמניות טריות
נייר פילטר לקפה, או פילטר מסוג אחר (גבינה וכו’)
הוראות הכנת – טארטלט לימון ואוכמניות
מרפדים מסננת עם נייר הפילטר ויוצקים על הנייר את היוגורט. מניחים את המסננת מעל קערה ומניחים במקרר למשך כ 4 שעות. המטרה היא להפטר מהנוזלים ולהשאר עם יוגרט מוצק יותר במרקם מוסי.
בקערה קטנה מוסיפים את היוגורט ומערבבים עם גרידת הלימון.
מערבבים לתערובת אחידה ומחלקים את היוגורט באופן שווה בין 15 הגביעים.
מניחים מעל היוגורט אוכמניות טריות ובוזקים מעל מעט אבקת סוכר