מתכון שהוא להיט היסטרי ברשת עם 3.5 מיליון צפיות של עוגת שוקולד לחה, או לפי הגדרת השף ניקוס – עוגת שוקולד בוצית. כדאי להכין מטליות לחות על השולחן, לפני ההגשה..
החומרים הדרושים להכנת עוגת שוקולד לחה
- אבקת סוכר
- קקאו
- 1 וחצי כוסוות קמח לבן
- קמח תופח מאליו
- חפיסת שוקולד מריר 200 גרם – לפחות 70% קקאו
- 2 ביצים
- 250 גרם חמאה
הוראות הכנה – עוגת שוקולד לחה
- ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לחמאה תוך כדי התהליך את השוקולד, יחד עם אבקת הסוכר ומעט מים
- מערבבים הכל החום בינוני למשך 3-4 דקות
- את העיסה מניחים בקערה להתקרר כ-10 דקות
- טורפים את הביצים ושופכים לתוך התערובת ומערבבים היטב
- מוסיפים בעדינות את הקמח הלבן
- מוסיפים רבע כוס של אבקת קקאו
- מערבבים את הכל יחד עד לקבלת עיסה אחידה
- יוצקים את העיסה לתבנית עגולה ומשטחים לגובה אחיד
- מחממים תנור ל – 180 מעלות
- מכניסים את העוגה לתנור לשעה עד שעה וחצי
קישוט העוגה
- להכנת שוקולד גאנש – לציפוי העוגה, מחממים בסיר שמנת עם שוקולד
- מכניסים למקרר לחצי שעה
- מצפים את העוגה לאחר שהיא והגאנש התקררו
- בעזרת קולפן, מגרדים חפיסת שוקולד ויוצרים תלתלי שוקולד
- מפזרים את התלתלים מעל העוגה