עוגת בננות היא עוד דרך מצויינת לצרוך את הפרי הפופולרי. הנה מתכון מצויין של האתר ג’וי אוף בייקינג של מתכון עוגת בננות בחושה – עוגת בננה עם ציפוי פאדג’ שוקולד, שהולכת מצויין ליד הקפה וגם סתם, נעים ליישר אותה, כאשר היא עשויה ולחה כמו שצריך.
מתכון עוגת בננות בחושה – מצרכים
- 2 בננות בשלות גדולות
- שמנת חמוצה1/3 כוס (80 מ”ל), בטמפרטורת החדר
- 1 וחצי כפיות תמצית וניל טהור
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 2 כוסות (230 גרם) קמח עוגה
- 3/4 כפית של אפיה אבקת
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון טחון (אופציונלי)
- 10 כפות (140 גרם) חמאה, מרוככת לטמפרטורת החדר
המצרכים להכנת ציפוי פאדג’ שוקולד
- 3 אונקיות (90 גרם) שוקולד לא ממותק, קצוצים גס
- חמאה – 1/2 כוס (113 גרם), בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר, מנופה
- 1 כפית תמצית וניל טהור
עוגת בננה בחושה – אופן ההכנה
- חממו תנור מראש ל- 180 מעלות
- שמנו, או משכו בחמאה, תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ
- למעבד המזון מכינים את 2 הבננות, השמנת החמוצה ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים את 2 הביצים – שיהיו בטמפרטורת החדר וממשיכים בערבוב.
- מתחילים בערבוב המרכיבים היבשים: מוסיפים את כולם בקערה ומערבבים בעדינות במעבד מזון, לקבלת תערובת אחידה
- לזה מוסיפים את החמאה – 140 גרם. חשוב שתהיה רכה יחסית וניתן לחתוך לחתיכות קטנות מראש לערבוב טוב יותר.
- לזה מוסיפים מחצית מהתערובת הרטובה של הבננה ומערבבים במהירות נמוכה-בינונית, עד שהכל הופך לתערובת אחת.
- ממשיכים לערבב עוד כדקה וחצי כדי לקבל מבנה יציב לעוגה
- כעת מוסיפים את יתרת תערובת הבננה וממשיכים לערבב עוד חצי דקה עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים ומכניסים לתנור ל- 35-40 דקות, או עד שגפרור יצא נקי ממרכז העוגה. בשלב זה יש לכם כבר עוגת בננות בחושה מוכנה.
- מורחים את הפאדג’ לעוגה כתוספת. תוכלו לראות את הוראות הכנת הפאדג’ בתחתית העמוד.
הוראות הכנת פאדג’ שוקולד לכיסוי עוגת בננות בחושה
- ממיסים את השוקולד וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר
- מערבבים את החמאה – גם כן בטמפרטורת החדר
- מוסיפים לחמאה את אבקת הסוכר וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם קליל
- מוסיפים את תמצית הוניל וחוזרים לערבב
- לסיום – מוסיפים את השוקולד. חשוב לוודא שהוא בטמפרטורת החדר, אחרת ימיס את החמאה
- מערבבים עד שהמרקם מתאים למריחה על העוגה
המתכון הוא מתוך האתר המצויין – Joy of baking