סופלה שוקולד נוטלה או אחר, הוא בודאי אחד הקינוחים המענגים ביותר שאפשר למצוא. סופלה נוטלה, הגרסה הישראלית האהובה, היא מאפה קל ואוורירי – אם עשוי נכון כמובן, מלא בשוקולד ועם טעם של עוד.
אפשר למצוא מתכוני סופלה שוקולד רבים, אנחנו איתרנו כאן אחד, שזכה לכמות לייקים היסטרית ביוטיוב ונראה לנו שמתאים במיוחד לחיך הישראלי, שכן מדובר על לא מפחות מאשר מתכון סופלה נוטלה – של חביבת האתר ליאורה ויטלה. כמובן שבתחתית תוכלו לראות גם את הסרטון.
מתכון סופלה נוטלה המצורף כאן הוא ל-2 מנות. אפשר כמובן לחשב לבד את הכמויות, על פי מספר האורחים, או גודל המנות..
בנוסף, זהו מתכון מהיר הכנה, שגם אינו דורש חומרי גלם רבים, כך שהוא אופציה מעולה אם “נפלו” עליכם אורחים ללא התרעה..
סופלה נוטלה – המצרכים
- 2 ביצים מופרדות
- ½ כוס נוטלה
- 2 כפות סוכר
- ¼ כפית של מלח
- ½ כפית של תמצית וניל
- ¼ כפית של קרם טרטר
סופלה שוקולד נוטלה – אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מרססים בספרי חמאה, או מורחים בחמאה, את 2 גביעי הסופלה. מאבקים את הכלים באבקת קקאו (מוסיפים כף קקאו לכל גביע, ומנערים עד שמתקבלת שכבה חומה, את השאריות שופכים מהגביע), ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עם קרם טרטר, עד שהם מפתחים גוף נוקשה יחסית, ומניחים בצד.
- בקערה אחרת, באמצעות אותו מטרף, מערבבים יחד את החלמונים והסוכר עד לקבלת עיסה עבה בצבע חיוור.
- מוסיפים את הנוטלה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה וחלבית.
- מקפלים פנימה בעדינות כ-1/3 מקציפת החלבונים, ולאחר שזו משתלבת, מוסיפים את יתרת הקציפה ומקפלים היטב.
- מחלקים את התערובת בין 2 הגביעים ואופים במשך 15 עד 17 דקות, או עד שהם נפוחים, אבל עדיין רוטטים מעט במרכז.
- זהו, יש לכם ביד סופלה נוטלה מנצח. מגישים מייד!
נזכיר כי המתכון כאן הוא סופלה שוקולד נוטלה, אבל גם אם אין לכם נוטלה בהישג יד, או שאתם מתנגדים סופלה נוטלה ומעדיפים ממרח אחר, אין כל בעיה לשנות את רכיב הממרח, כמובן שיתקבל גם טעם שונה ונשמח לקבל מכם פידבק איך יצא..