עוגת שוקולד ללא קמח עם מוס קפה – מתכון פופולרי מהרשת, של האתר הום קוקינג אדוונצ’ר – שמתאים מאוד גם לפסח וגם למי שמתנזר מגלוטן. המתכון המצורף כאן מתאים לפי המחברת ל-8 עד 10 מנות. מדובר למעשה ב-2 עוגות שחוברו להן יחדיו – עוגת שוקולד ללא קמח ומוס קפה. הסרטון המופיע בתחתית המתכון מפורט במיוחד ומומלץ לצפות בו. בתיאבון
עוגת שוקולד ללא קמח – החומרים
- 110 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר
- 3 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף (8 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
- קורט מלח
החומרים הדרושים להכנת מוס קפה
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ו-1/2 כף (12 גרם) קורנפלור
- 2/3 כוס (160 מ”ל) חלב חם
- 1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
- 1 כף (4 גרם) קפה נמס
- 1/2 כפית (5 גרם) אבקת ג’לטין
- 2 כפות מים קרים
- 1 כוס (240 גרם) קצפת, 35% שומן, מקוררת
עוגת שוקולד ומוס קפה – הוראות הכנה
1. משמנים תבנית קפיץ באורך 20 ס”מ (עם בסיס נשלף), ומניחים נייר אפיה. מפרידים 3 חלמוני ביצה ומחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים שוקולד וחמאה – בכלי זכוכית, המונח בתוך סיר עם מים על הגז, עד לקבלת עיסה חלקה. מקררים מעט ומוסיפים חלמונים – אחד בכל פעם ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת קקאו ומלח.
3. מקציפים את חלבוני הביצה עד להקצפה באמצעות מיקסר. בהדרגה מוסיפים סוכר ומקציפים עד שהפסגות נוקשות. מקפלים בעדינות את הקציפה שקבלנו, לתוך עיסת השוקולד.
4. יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה ואופים במשך 25 דקות. מניחים בצד עד להתקררות מלאה.
5. עוברים להכנת מוס קפה: מערבבים ביצים עם סוכר, עד לקבלת שמנת בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הקורנפלור. בהדרגה יוצקים את החלב החם, עד לשילוב מלא.
6. מניחים את התערובת בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד לרתיחה והתעבות.
7. מורידים מהגז ומערבבים פנימה את תמצית הוניל והקפה הנמס. מניחים בצד להתקררות.
8. ממיסים ג’לטין ב-2 כפות מים קרים ומשאירים להתנפח במשך כ-5 עד 10 דקות. מניחים על חום נמוך רק עד שהג ‘לטין מומס ואז שופכים אותו על תערובת הקפה.
9. מקציפים את קרם הקצפת הקר עד קבלת התעבות בפסגות. בהדרגה משלבים לתוך תערובת הקפה.
10. מורחים את מוס הקפה על עוגת השוקולד במחבת, באופן אחיד.
.11 מכסים ומכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות. אפשר להשאיר במקרר למשך הלילה.
12. כדי להוציא מהתבנית, עוברים סביב הדפנות עם סכין חמה.
13. מפדרים את העוגה באבקת קקאו
14. חותכים למנות באמצעות סכין חמה.