Skip to content
()

מתכון טירמיסו ללא סוכר וללא אפיה – עם גרנולה ובננות. מתכון ייחודי בריא, שיכול בקלות גםלהפוך לעוגה ללא גלוטן – אם הולכים על גרנולה ללא גלוטן. המתכון הוא מתוך הערוץ Healthy Desserts by Magda.

זהו מתכון יוצא דופן, לא רק בגלל שזה מתכון ללא סוכר, ללא גלוטן וללא אפיה, אלא גם בשל השימוש בבננות, שאינו אופיינים לטירמיסו הקלאסי. ספרו לנו האם אהבתם את התוצאה. לא לשכוח לדרג, וגם מזכירים – שממתין לכם בתחתית גם הסרטון.

מתכון טירמיסו ללא סוכר וללא אפיה – המרכיבים

  • בננות בינוניות בשלות
  • 120 גרם פתיתי שיבולת שועל (אפשר ללא גלוטן)
  • 1 כף אבקת קקאו/חרובים
  • 1 כפית קפה נמס
  • 80 מ”ל מים חמים
  • 120 גרם יוגורט טבעי
  • 80 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כף דבש (לא חובה)

טירמיסו ללא סוכר וללא גלוטן – אופן ההכנה

  1. לוקחים 2 בננות בשלות ומועכים אותן עד לקבלת עיסה.
  2. לקערת מיקסר – שופכים את הגרנולה ומערבבים, עד לקבלת אבקה או קמח (מזכיר מעט קמח מצות)
  3. שופכים לקערה את הבננות ומוסיפים את הגרנולה וכף אבקת קקאו.
  4. מקפלים בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. בקערה קטנה מכינים כוס קפה קטן – כפית קפה נמס, עם 80 מ”ל מים חמים ולא שוכחים לבחוש. למי שמעדיף – ניתן ללכת על אספרסו של 80 מ”ל במקום קפה נמס.
  6. שופכים את כוס הקפה לקערה עם עיסת הגרנולה וממשיכים לקפל עד לקבלת עיסה אחידה.
  7. שופכים את העיסה לתוך תבנית זכוכית מלבנית ומיישרים.
  8. כעת עוברים להכנת שכבת הקרם: שופכים לקערה את היוגורט יחד עם גבינת המסקרפונה וכף דבש (לא חובה).
  9. מקפלים היטב, עד לקבלת קרם אחיד ויוצקים את הקרם מעל שכבת הגרנולה, כשכבה עליונה של העוגה.
  10. מיישרים היטב, מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
  11. מפזרים מעל אבקת קקאו וזהו – העוגה מוכנה להגשה! בתיאבון.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

אין עדיין הצבעות! מוזמנים להיות הראשונים שמדרגים את המתכון.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *