ספוליאטלה מתכון פחזניות איטלקיות – או ספוגליאטלה (האיטלקים כותבים עם ג’י..) . זהו מאפה מתוק אופייני לאיזור נאפולי. כל מבקר באיטליה בכלל, ובנאפולי בפרט, נחשף לעשרות סוגים של מאפים מדהימים. כמובן פיצות וקלצונה, אבל גם שורה של מאפים מתוקים נפלאים שנמכרים במאות קונדיטוריות ברחבי העיר. אחת הדוגמאות האופייניות והטעימות היא הספוגליאטלה – פחזנית איטלקית, ממולאת בגבינה ריקוטה. ספוליאטלה מגיעה ב-2 צורות אופייניות – משולש של בצק קרנצ’י – מזכיר מעט בורקס קראנצ’י במרקם והגרסה הרכה יותר. אנו מצרפים כאן מתכון ספוליאטלה לגרסה הקראנצ’ית, הטעימה והמיוחדת יותר לטעמנו. לאחר חיפוש מצאנו עבור ספוליאטלה מתכון נפלא, מערוץ famous cousines והוא זכה לציונים מעולים ביוטיוב. מדובר במתכון לא פשוט. אתגר אמיתי אבל מספק. לצערנו הערוץ ירד מהאוויר, אבל המתכון עדיין חי כאן – אצלנו.
ספוגליאטלה – פחזנית איטלקית – החומרים
- 500 גרם קמח רגיל
- 50 גרם סוכר
- 6 גרם מלח
- 200 מ”ל מים
- 180 גרם חמאה (המתכון המקורי עושה שימוש ב-150 גרם שומן מן החי. התחליף המומלץ ברוב המקומות – היא חמאה, שמוצעת כאן)
ספוליאטלה – החומרים להכנת המילוי
- 900 מ”ל מים
- 130 גרם סוכר, בתוספת 60 גרם (סה”כ 190)
- 6 גרם מלח
- 310 גרם סולת
- שמן צמחי
- 1.3 ק”ג גבינת ריקוטה טרייה
- 2 ביצים
- גרידת קליפת תפוז אחד
- מקל וניל
- כפית קינמון
ספוליאטלה מתכון פחזנית איטלקית – הוראות ההכנה
- להכנת הבצק,לשים את הקמח, סוכר ומלח בקערה.
- מוסיפים בהדרגה את המים תוך לישה. ממשיכים ללוש במשך כמה דקות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים לנוח בערך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק לכמה חתיכות (כל אחת בגודל של פרוסת לחם) לעבודה קלה יותר. מגלגלים את החתיכה הראשונה דרך מכונת פסטה, על האפשרות הרחבה ביותר. מקפלים את הבצק ל-3 ומריצים שוב דרך המכונה. יש לחזור על הפעולה בערך 4 פעמים, עד לקבלת בצק חלק. ניתן לעשות שימוש במערוך, אם אין לכם מכונה.
- לאחר שקיבלתם בצק בעובי של 1 מ”מ, מירחו אותו בשכבת חמאה והתחילו לגלגל אותו לאורכה, כדי לקבל סיגר. במהלך הגלגול, יש למתוח מדי פעם את הבצק, כדי לקבל סיגר הדוק ככל האפשר.
- לאחר שסיימתם, חוזרים על פעולה הלישה עם חתיכת הבצק הבאה, באופן אופן. מושחים גם אותו בחמאה ומגלגים אותו – על הסיגר שכבר יצרנו, כך שמקבלים כעת סיגר עבה יותר. חוזרים על הפעולה עם 2 חתיכות הבצק הנוספות, כך שבסוף מתקבל סיגר אחד עבה,או גליל.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
- פחזנית איטלקית – הוראות להכנס המלית
- כדי להכין את המלית של הספוגליאטה, יוצקים את המים, עם 130 גרם סוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מוסיפים בהדרגה את הסולת, תוך ערבוב.
- מבשלים כ-5 דקות, עד לקבלת נוזל סמיך.
- מורידים מהאש, מברישים את החלק העליון של הסיר עם מעט שמן צמחי ומניחים במקרר להתגבשות.
- מוציאים את עיסת הסולת מהסיר, חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה עם הסוכר הנוסף. מערבבים במערבל חשמלי, מוסיפים את הריקוטה וביצה אחת וממשיכים לערבב עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את הביצה הנותרת, קליפת תפוז, זרעי וניל וקינמון וממשיכים לערבב עוד 3 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק שקררנו וחותכים אותו לפרוסות ברוחב של 1 ס”מ עם סכין משוננת.
- משתמשים באצבעות כדי לעסות את הבצק בחמאה וליצור תוך כדי צורת חרוט – על ידי דחיפה עדינה של מרכז הפרוסה. צריך לדחוף בזהירות כדי שהשכבות הרבות של הבצק לא יתפרקו.
- ממלאים כל חרוט כזה בתערובת הריקוטה בעזרת כף ומהדקים בעדינות כדי לסגור את התערובת בתוך הבצק.
- מניחים את הבצק על מגש מרופד בנייר אפייה ואופים במשך 25-30 דקות, עד לקבלת מראה פריך וזהוב.
- אם צלחתם את כל השלבים הלא פשוטים, יש לכם ספוליאטלה – פחזנית נפוליטנית אמיתית, שתוכלו להתגאות בה.
צוות עוגות
21 בספטמבר 2019 @ 13:24
Visitor Rating: 5 Stars