עוגיות קורבייה הן מתכון עוגיות מרוקאיות לא מסובך, אבל טעים מאוד. אנחנו מציגים כאן מתכון שנשלח על ידי גולש. נשמח לשמוע את דעתכם
עוגיות קורבייה -מלאכים מרוקאים – הרכיבים
- 200 גרם חמאה
- 200 גרם מרגרינה
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית ברנדי
- 100 גרם שקדים מולבנים קצוצים
- ½ 3 כוסות קמח
- 1 שקית סוכר וניל
- לעיטור: 100 גרם שקדים מולבנים שלמים
- אבקת סוכר
עוגיות קורבייה – אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום מירבי (250°).
- שמים בקערת המערבל את החמאה, המרגרינה, הסוכר וסוכר הווניל ומערבלים 10-15 דקות, לתערובת קלילה וקצפית.
- מוסיפים את הברנדי והשקדים, מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים את הקמח.
- אוספים את הבצק ביד, ובעדינות רבה מאחים אותו לכדור גדול (אפשר להוסיף מעט קמח אם הבצק דביק מדי).
- מאחר ואי אפשר לרדד את הבצק, נוטלים ממנו פיסות קטנות ומגלגלים לכדור, בין כפות הידיים. תוחבים בכל כדור שקד מולבן, לעיטור. עורכים את העוגיות בתבנית שטוחה משומנת.
- מנמיכים את חום התנור לבינוני (180°) ואופים את העוגיות 5-10 דקות. העוגיות שומרות על גונן הלבן גם כשהן אפויות, ואין מניחים להן להשחים.
- מעבירים בעדינות, אחת אחת, לקופסה אטומה, וזורים מעל אבקת סוכר.