האנגלים לא נחשבים למעצמה קולינרית, אבל יש להם כמה זכויות, בעיקר סביב המצאת מתכונים בסיסיים פשוטים וטובים. דוגמא טובה הוא מתכון אינגליש קייק – עוגה בחושה אנגלית, כמו זה שאנו מביאים לכם כאן, באדיבות ערוץ yellowsaffron ביוטיוב. הגרסה שאנחנו מציגים כאן, נקראת אנג’ל פוד קייק, והיא דווקא טוויסט אמריקאי של עוגת הספוג. חשוב לעקוב היטב, כדי שלא ליפול לסכנה העיקרית של אינגליש קייק ועוגה בחושה בכלל – מוצר יבש מדי..
אחת הסיבות שהפכו את העוגות הבחושות למיניהן לכה פופולריות, היא פשטות ההכנה, ומיעוט החומרים הדרושים, כפי שתוכלו לראות גם כאן מצורף עבור אינגליש קייק מתכון שקל לעקוב ולבצע אותו.
אינגליש קייק מתכון – החומרים הדרושים
- 12חלבונים מביצים גדולות
- קורט מלח נדיב
- 250 גרם סוכר (כוס ורבע)
- 1/2 כפית קרם טרטר
- שקיק אבקת וניל (כשמינית כף)
- 150 גרם קמח (1 ו-1/5 כוס בערך)
מתכון אינגליש קייק – הוראות הכנה
- מכניסים קערה עם החלבונים לסיר מים ומחממים עד ל-100 מעלות, תוך ערבוב
- לאחר שחוממו, מעבירים את החלבונים למערבב ומתחילים בהקצפה. לאחר שמקבלים קציפה לבנה, מוסיפים גם את הטרטר,לאחר מכן את הסוכר ולסיום את אבקת הווניל. סך הכל, יש לערבל כ-10 עד 15 דקות במהירות בינונית, כדי לקבל קצפת מוצקה.
- מערבבים את הקמח יחד עם המלח
- דרך מסננת, שופכים את תערובת הקמח לקערת הקצפת.
- מערבבים ויוצקים את התערובת לתבנית צינור, רצוי לרפד אותה מראש בנייר אפיה.
- לאחר שיוצקים את התערובת, יש לעבור עליה עם סכין או לקקן, כדי להעלים בועות אויר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40-50 דקות
- מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה