עוגיות שיבולת שועל, טחינה ודבש ללא קמח – לא רק לשוחרי בריאות. זהו מתכון עוגיות טחינה, ללא קמח, ללא סוכר, ללא ביצים וללא מוצרי חלב, אבל עם שיבולת שועל, דבש ואגוזי מלך. לא רק בריא, גם טעים מאוד ולא פחות חשוב מכך – קל הכנה במיוחד. באדיבות אתר allrecipes.com שמבטיח שמרגע שהחלטתם להכין את העוגיות, תוכלו לשבת לשולחן ולאכול בתוך 25 דקות.
עוגיות טחינה ושיבולת שועל – המצרכים
- 6 כפיות טחינה
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כפית קינמון
- 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- ניתן להוסיף – על פי הטעם גם צימוקים, תמרים ותפוח חתוך.
עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא קמח – הוראות הכנה
- מחממים התנור ל-280 מעלות.
- מורחים בחמאה ניירות אפיה על תבנית
- בקערה בינונית, מערבבים יחד את הטחינה, הדבש והקינמון.
- מוסיפים לעיסה את האגוזים ושיבולת השועל ומערבבים היטב.
- בעזרת כף יוצקים את העוגיות על התבנית, ומקפידים על רווח של כ-5 ס”מ בין עוגיה לעוגיה
- אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שרואים שהעוגיות השחימו מעט.
- מניחים להתקרר מעט על התבנית לפני שמעבירים לכלי להגשה.
עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא קמח עונות כמובן גם על ההגדרה של עוגיות טחינה בריאות, או עוגיות טחינה טבעוניות. הסגולות של הנוזל הלבן, העשוי משומשום, מוכרות כמובן ולכן מדובר בחטיף שניתן לאכול במצפון שקט יחסית, אבל כמובן בלי להפריז.
רונה
16 בספטמבר 2014 @ 3:11
האם אפשר להחליף הדבש בסירופ מייפל?