אנו מצרפים כאן מתכון עוגת וניל ללא סוכר ועם מעט פחמימות,מתכון זה קיבל המון ביקורות חיוביות בקרב הגולשים. המתכון נלקח מהערוץ היוטיוב Goodies For My Foodies וכרגיל בתחתית המתכון שתרגמנו עבורכם – תוכלו לצפות בסרטון המקורי.החלק הראשון – של בסיס העוגה, קל להכנה וניתן ליהנות גם ממנו. הזיגוג כמובן – הופך את העוגה לחגיגית וכנראה גם טעימה יותר. בכל מקרה, זו אחת העוגות המוצלחות יותר ללא סוכר שנתקלנו בהם. כרגיל, נשמח לשמוע פידבק מכם וכמובן לקבל גם מתכונים שלכם.
מתכון עוגת וניל ללא סוכר – החומרים
-
1 כוס ממתיק ללא קלוריות (ספלנדה או דומה לו. לא בכל מקום ניתן להשיג ספלנדה, באופן עקרוני מדובר בממתיק על בסיס סוכרלוז. יש אפשרות כמובן להשתמש גם בממתיקים אחרים ואם ממש תרצו, אפשר פשוט להכין את העוגה עם סוכר)
-
3/4 כוס חמאה (מרוככת)
-
8 ביצים גדולות (חלמונים ולבנים מופרדים)
-
1/2 כוס חלב
-
3 ו-1/2 כוסות קמח שקדים
-
1 ו-1/2 כפות אבקת אפייה
-
1 כף תמצית וניל
החומרים לזיגוג העוגה
- 4 1/2 – 5 1/2 כוסות ממתיק ללא כלוריה
- 2 כוסות חמאה לא מלוחה (לרכך)
- כפית וניל
- צבע מאכל (לא חובה)
הוראות הכנת עוגת הוניל ללא סוכר
1. מחממים את התנור לחום של 180מעלות. משמנים ומסמנים את החלק התחתון של 2 תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ’ (כ-23 ס”מ).
2. בקערה גדולה מערבבים יחד את אבקת הממתיק והחמאה, עד שהם הופכים לעיסה אחידה ורכה.
3. מכניסים תוך כדי ערבוב את החלמונים, בזה אחר זה, ואז את החלב.
4. מכניסים תוך כדי ערבוב את קמח השקדים, בשני חלקים עד לאיחוד כל העיסה.
5. מערבבים פנימה את אבקת האפייה, ואז את תמצית הוניל
6. בקערה נפרדת, מקציפים חלבון ביצה עד שהוא מעורבב היטב ואוורירי
7. משלבים את החלבונים בבלילה
8. מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי התבניות ואופים 18-22 דקות (עד שקיסם שננעץ לעוגה יוצא נקי)
הכנת הזיגוג
- מערבים את הממתיק בבלנדר – עד שהוא הופך לדק ועדין
- בקערה גדולה, מערבבים את חמאה מרוככת עד שהיא רכה. ואז מוסיפים את הממתיק.
- מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים
לאחר שהעוגה התקררה – מצפים אותה עם הזיגוג, ניתן לקשט ומגישים.