חיפשנו מתכון עוגת קינמון בחושה, ומצאנו אחד שאהבנו במיוחד, באתר – anitalianinmykitchen, איטלקיה במטבח שלי. המתכון פשוט וקל מאוד להכנה, וכמובן שבתחתית תוכלו לצפות בסרטון של הכנת העוגה – בערוץ המקורי, באנגלית. בתיאבון.
מתכון עוגת קינמון בחושה – החומרים
- סוכר חום – סוכר חום בהיר או זהוב
- קינמון – קינמון טחון
- חמאה – מרוככת בטמפרטורת החדר
- סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- קמח – קמח לכל מטרה או קמח עוגה/מאפה
- אבקת אפייה – לתפיחה
- אבקת סודה לשתייה
- מלח (2 גרם)
- 200-250 גרם שמנת חמוצה (המתקדמים – יכולים להוסיף חלב חמוץ ביתי, כפי שמציע המתכון המקורי)
- תמצית וניל
עוגת קינמון בחושה – אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר החום והקינמון, מניחים בצד, לשלב סידור העוגה בתבנית.
- בקערה בינונית מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה גדולה או במיקסר, מערבבים את החמאה והסוכר. לאחר שמקבלים עיסה אחידה, מוסיפים את הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים את החומרים היבשים מהקערה הבינונית – תערובת הקמח, לסירוגין עם השמנת, ומקפידים לסיים עם השמנת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מורחים תבנית עגולה בחמאה, רצוי גם להוסיף נייר אפיה.
- את העוגה מסדרים בתבנית למעשה ב-5 שכבות, אבל זה כמובן הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע: בשלב הראשון יוצקים בעזרת כף או כלי אחר, כשליש מהבלילה לתבנית העוגה שהכנו מראש. מפזרים מעל הבלילה מחצית מתערובת סוכר הקינמון ששמרנו בצד, בצורה אחידה. מעליה יוצקים את השליש השני, כאשר השכבה הרביעית מעל, היא המחצית השניה של תערובת הסוכר-קינמון. מעל, מסיימים עם השליש האחרון של הבלילה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 50 עד 60 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה – בעזרת קיסם שנועצים בעוגה. בודקים שהוא יוצא נקי או עם מעט פירורים מחוברים.
- מוציאים מהתנור, מצננים בתבנית ואז מעבירים לרשת להתקררות מלאה.
- אפשר לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה.