מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן, באדיבות ניצן קינוחים. מתכון לא מסובך להכנה וטעים במיוחד. אופציה מעולה למי שמחפש עוגה לפסח, ובכלל למי שמעדיף את העוגות שלו ללא קמח.
החומרים לעוגת שוקולד-קוטר 22 ס”מ
- 200 גרם שוקולד מריר 55%
- 95 גרם שוקולד מריר 70%
- 145 גרם חמאה
- 200 גרם סוכר
- 310 גרם ביצים בטמפ’ החדר (כ- 6 ביצים)
לגנאש שוקולד חלב
- 290 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם שמנת מתוקה 38%
- 20 גרם סוכר אינוורטי (לא חובה, אבל תורם למרקם הגנאש. אפשר להחליף בדבש)
מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן – אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 170 מעלות
- להמיס שוקולד וחמאה יחד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, לערבב היטב בין הפולסים
- להוסיף סוכר ולערבב
- להוסיף ביצים בהדרגה ולערבב
- להעביר לרינג מרופד בנייר אפייה ובנייר כסף, בקוטר 22,
- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. לאפות כ- 30 דקות.
- להניח לעוגה להתקרר לפני הכנת הציפוי
מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן – אופן הכנת הגנאש
- להביא לסף רתיחה בקלחת קטנה את השמנת המתוקה ביחד עם הסוכר האינוורטי. למזוג על השוקולד, לתת לשוקולד כחצי דקה לקבל את החום של השמנת, ולערבב לגנאש חלק בעזרת לקקן.
- אם הגנאש אינו חלק, רצוי לטחון את הגנאש בבלנדר מוט.
- להניח שקף ברינג עם העוגה, ולמזוג את הגנאש מעל העוגה. רצוי לקרר לילה לפני הגשה
לקישוט העוגה
- להמיס שוקולד לבן בפולסים במיקרו.
- להעביר לשקית זילוף.
- לחלץ את העוגה הקרה והיציבה מהרינג, להניח אותה על נייר אפייה.
- לחתוך את קצה שקית הזילוף, שיהיה פתח יחסית קטן.
- לזלף שבילים של שוקולד לבן בתנועות עיגול על העוגה