Skip to content
()

מתכון קרם ברולה הוא חובה בארסנל שלכם. קרם ברולה – קרם שרוף בצרפתית, הוא קינוח קלאסי פשוט להכנה – על בסיס קרם וניל, כאשר מה שהפך אותו לכל כך פופולרי ואהוב הוא הטריק – שריפת שכבת סוכר מעל הקינוח לפני ההגשה. יש כמובן וריאציות שונות, אבל בסופו של דבר – מדובר בקינוח קלאסי וקל – הכולל 4 מצרכים בלבד ולכן אנחנו מצרפים כאן בהתאם מתכון קלאסי. בתיאבון.

החומרים כאן מתאימים ל-5 עד 8 מנות – תלוי כמובן בגודל הקערות לתוכן יוצקים את הקרם. מקובל לבחור בקעריות עגולות שטוחות לקינוח זה, כדי ליצור שטח פנים גדול ככל האפשר ולקבל אפקט בכל ביס של הקרם השרוף.

מתכון קרם ברולה – החומרים

  1. 1/2 ליטר שמנת מתוקה
  2. מקל וניל
  3. 5 חלמונים
  4. 1/2 כוס סוכר (סוכר נוסף חום – לאחר ההכנה, יפוזר לשריפת השכבה העליונה)

מתכון קרם ברולה קלאסי – אופן ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.
  2. חוצים את מקל הוניל לאורכו – ובעזרת סכין קטן מחלצים את גרגרי הוניל.
  3. שופכים לסיר את השמנת, מוסיפים 1/4 כוס סוכר ואת גרגרי הוניל ומביאים לסף רתיחה.
  4. מניחים לסיר להצטנן בצד.
  5. מפרידים את החלמונים מהביצים (לא לשכוח להכין חביתת חלבונים ממה שנשאר בצד..)
  6. טורפים בקערה נפרדת את החלמונים, יחד עם 1/4 כוס הסוכר הנוספים.
  7. תוך המשך הערבוב בקערה, יוצקים בעדינות את השמנת. חשוב להקפיד על יציקה איטית, כדי שלא לפגוע במרקם.
  8. לאחר השלמת הערבוב – מסננים את התערובת שהתקבלה ויוצקים אותה לכלים אישיים.
  9. מכניסים את הכלים לתבנית ושופכים לתבנית מים  חמים. את התבנית מכניסים לתנור לכ-30 דקות. מוציאים ומניחים בצד לצינון.

איך מקרמלים את הסוכר על הקרם

הדרך המוכרת לקירמול היא באמצעות מבער – ברנר.

לפני ההגשה מפזרים סוכר – רצוי סוכר חום, בשכבה דקה, מעל הקרם, ובאמצעות המבער מקרמלים ויוצרים את השכבה הדקה והקשיחה שנותנת את הייחודיות לקרם.

אבל, גם אם אין לכם מבער – ניתן לקבל את השכבה הקשיחה: מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות. מפזרים מעל הקרם את הסוכר, מכניסים לכמה דקות לתנור, בתוך תבנית עם מים קרים – כדי למנוע נזק מהקרם עצמו ומוציאים ברגע שהשכבה העליונה התקרשה.

אין בעיה להכניס את הקרם למקרר למספר ימים – אבל את הקירמול עושים רק לפני ההגשה ממש.

בתיאבון.

כרגיל – קבלו כאן סרטון לצפיה באופן ההכנה – באדיבות הערוץ RecipeTin Eats

 

 

 

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *