Skip to content
()

מתכון עוגת וניל קלאסית מעולה, מתוך אתר חדוות האפיה. המתכון המלא כאן הוא לעוגת וניל בת 2 שכבות, עם ציפוי קרם – עוגת יום הולדת מעולה למי שמאס בעוגת שוקולד – אם יש כאלה. בנוסף, גם ללא הציפוי והשכבות, תוכלו פשוט להכין כאן עוגת וניל בחושה מצוינת, ליד הקפה.

מתכון עוגת וניל - עוגת יום הולדת חגיגית
מתכון עוגת וניל קלאסית. צילום מערוץ joy of baking ביוטיוב

העוגה המופיעה כאן מכונה גם עוגת 1-2-3-4, זאת בשל הפרופורציה של המרכיבים: כוס חמאה, 2 כוסות סוכר, 3 כוסות קמח ו-4 ביצים. הנה מתכון עוגת וניל שיביא לכם מחמאות.

עוגת וניל – המצרכים

  • 3 כוסות (345 גרם) קמח מנופה לכל מטרה
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, בטמפרטורת חדר
  •  1 ו-3/4 כוסות (350 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת חדר
  •  2 כפיות תמצית וניל טהורה
  •  1 כוס (240 מ”ל) חלב טמפרטורת חדר

מתכון עוגת וניל קלאסית – חומרים לציפוי העוגה

  • 4 כוסות אבקת סוכר (460 גרם), מנופה
  •  כוס (226 גרם) חמאה ללא מלח, בטמפרטורת חדר
  •  כפית תמצית וניל טהורה
  • 2-4 כפות חלב או שמנת
  •  צבעי מאכל שונים (לפי הצבע המועדף)

מתכון עוגת וניל – הוראות הכנה

  • חממו תנור ל-180 מעלות, עם מדף במרכז התנור.
  • מרחו בחמאה או ספריי שתי תבניות עוגה עגולות (23 רדיוס  על 5 ס”מ גובה). הניחו על התבניות נייר אפיה ורססו שוב את הנייר.
  • בקערה, נפו או הקציפו יחד את הקמח, עם אבקת האפייה ומלח.
  •  בקערת המערבל, עם המטרף המתאים, או באופן ידני, ערבבו את החמאה עד לקבלת מרקם רך וקטיפתי (כדקה או 2) . הוסיפו בהדרגה את הסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת קצף אוורירי  (כ- 3-5 דקות ).
  • הוסיפו את הביצים, אחת בכל פעם , והקציפו היטב לאחר כל הוספה . גרדו את דפנות הקערה לפי צורך. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב עד שילוב מלא.
  • להמשיך לערבב במהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה את תערובת הקמח (בשלוש מנות) וחלב (בשתי  מנות), כאשר התחילו וסיימו עם מנת קמח.
  • צקו באופן שווה את הבלילה בין שתי התבניות המוכנות. יישרו את הבלילות בעזרת גב כף, או מרית.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך 27-35 דקות, או עד שקיסם שהוכנס למרכז העוגה יוצא נקי והעוגה, לאחר לחיצה מלמעלה, חוזרת בקלות לצורה המקורית.
  • הניחו את העוגות על רשת לצינון, בתבניות, למשך כ -10 דקות. היפכו את העוגות על משטח משומן, הסירו את נייר האפיה והיפכו את העוגות מחדש, כך שהצד העליון יחזור למקומו. לקרר לחלוטין לטמפרטורת החדר, לפני הציפוי.

ציפוי חגיגי לעוגה

  • בקערת המערבל החשמלי, או עם מיקסר יד, ערבבו את החמאה עד לקבלת קרם חלק.
  • הוסיפו את תמצית הווניל. תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה,  הוסיפו בהדרגה את הסוכר . גרדו את דפנות הקערה לפי צורך.
  • הוסף כ -2 כפות של החלב וטירפו כדי לשלב. לאחר השילוב, ערבבו במהירות גבוהה, עד לקבלת ציפוי אוורירי ורך (כ- 3-5 דקות ). הוסף יותר חלב או אבקת סוכר, לפי צורך, כדי לקבל את הטקסטורה המתאימה ועל פי הצורך, הוסיפו גם צבע מאכל מתאים.
  • הניחו שכבת עוגה אחת (צד תחתון פונה כלפי מעלה) על צלחת ההגשה ומירחו באופן נדיב עם כ- 3/4 כוס (180 מ”ל ) של זיגוג. הניחו מעלם את שכבת העוגה השנייה ( צד תחתון פונה כלפי מעלה) ועליה מירחו את כל הציפוי שנותר – למעלה ומסביב.
  • ניתן לשמור חלק מהציפוי לשקית צינור, כדי לסיים עם גבול דקורטיבי או דוגמה אחרת (ניתן לראות בסרטון).
  • ניתן לשמור על העוגה מכוסה ומאוחסנת בטמפרטורת החדר במשך כמה ימים.

כמה אהבתם את המתכון?

בחרו במספר הכוכבים לדרוג

ציון ממוצע / 5. מספר מדרגים:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

תגובה 1

  1. מתכון עוגות על מקל | עוגות
    9 בנובמבר 2013 @ 17:05

    […] → עוגת וניל […]

    השב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *